NorgesGruppen på handletur

NorgesGruppen kjøper 49 prosent av Dagrofa.

Tommy Korneliussen. Foto: Scanpix

NorgesGruppen ASA har torsdag, inngått endelig avtale om kjøp av 49 prosent av Dagrofa A/S i Danmark, går det frem av en melding. Dette skjer etter at konkurransemyndighetene fredag godkjente transaksjonen.Den nye avtalen innebærer også at selvstendige kjøpmenn i SuperBest og SPAR-kjedene blir medeiere i selskapet, heter det.Konsernsjef i NorgesGruppen, Tommy Korneliussen, er valgt som ny styreleder i Dagrofa, og Per Thau er utnevnt til ny konsernsjef i selskapet.Partene underskrev en avtale om aksjehandel og fremtidig samarbeid 21. januar 2013, som forutsatte konkurransemyndighetenes godkjennelse og at berørte danske kjøpmenn støttet opp om avtalen.Dagrofa omfatter blant annet SuperBest, SPAR-kjedene (EUROSPAR, SPAR og Min Købmand), KIWI, grossistselskapet SuperGros og virksomhetene innenfor storhusholdning.