Nyheter løfter flere aksjer på børsen

Positive nyheter løfter flere aksjer på en ellers rolig børs.

Aksjemegler ved meglerbordet - Foto: AP
Børs

Kort tid etter at torsdagens handel tok til står hovedindeksen på Oslo Børs i 513,48 poeng, opp 0,1 prosent.Oppdatert klokken 09.43: Hovedindeksen på Oslo Børs står nå i 512,26 poeng, ned 0,14 prosent.Det er verdt å merke seg at InterOil Exploration and Production stiger 20,9 prosent.Olje/Statoil Et fat Nordsjøolje, med levering i desember, omsettes for 110,33 dollar, ned 0,24 prosent.Statoil faller 0,22 prosent.Tomra I 3. kvartal 2013 fikk Tomra et nettoresultat på 133,4 millioner kroner, mot 114,5 millioner kroner for et år siden.Resultat før skatt ble på 180,3 millioner kroner, mot 162,4 millioner kroner året før.Driftsresultatet (EBIT) endte på 189,1 millioner kroner, mot 171,8 millioner kroner i 3. kvartal 2012.Selskapet omsatte i perioden for 1,23 milliarder kroner, mot 1,1 milliard kroner for et år siden.Analytikerstanden forventet et nettoresultat på 112 millioner kroner av en omsetning på 1,18 milliarder kroner.Aksjen stiger 1,85 prosent.Bionior Pharma Bionior Pharma bekrefter via en børsmelding at selskapet vil motta 7,7 millioner kroner i økonomisk støtte fra GLOBVAC.Det skal være snakk om en finansiering av selskapet nye Vacc-HIV-prosjekt.Aksjen klatrer 3,62 prosent.Nordic Semiconductor I 3. kvartal 2013 fikk Nordic Semiconductor et nettoresultat på 3,96 millioner dollar, mot 4,94 millioner dollar for et år siden.Resultat før skatt ble på 5,53 millioner dollar, mot 6,29 millioner dollar året før.Driftsresultatet (EBIT) endte på 5,5 millioner dollar, mot 6,25 millioner dollar i 3. kvartal 2012.Selskapet omsatte i perioden for 35,35 millioner dollar, mot 33,53 millioner dollar for et år siden.Aksjen er uforandret på 21 kroner.Infratek I børsmelding 26. juni 2013 ble et estimat for hele 2013 for Infratek-konsernet offentliggjort.Det ble på det tidspunktet kommunisert totale driftsinntekter på 2,9 millioner med en EBIT på 116 millioner kroner (EBIT-margin på 4 prosent).Selskapet har nå funnet det riktig å informere om at estimatet må nedjusteres.Hovedårsaken er redusert lønnsomhet i Sverige, både som følge av pressede marginer og tap på prosjekter.I tillegg vil estimatet, etter en gjennomgang av selskapet, sannsynligvis bli negativt påvirket av nedskrivninger av balanseverdier knyttet til goodwill og driftsmidler.Rapport for 3. kvartal 2013 vil bli offentliggjort 30. oktober 2013.Aksjen stiger 1,96 prosent.Kongsberg Automotive Kongsberg Automotive er tildelt en kontrakt for en seteløsning til SUV-er for produksjon i Kina og Storbritannia, går det frem av en melding.Kontrakten har en verdi på 25 millioner euro, tilsvarende i overkant av 200 millioner kroner.Løsningen gjør det mulig å legge ned et sete med et tastetrykk for å utvide lasterommet i en SUV.Oppstart er i slutten av 2014.Aksjen klatrer 2,6 prosent.Thrilleren i USA Få timer etter at Senatet i USA vedtok et midlertidig budsjett, ble samme budsjett vedtatt i Representantenes hus.Dermed kan loven undertegnes av president Barack Obama, og USAs budsjettkrise er over.Det midlertidige budsjettet som innebærer at statsapparatet kan tre i funksjon igjen og staten kan fortsette å ta opp lån, ble vedtatt mindre enn to timer før den amerikanske staten ikke lenger hadde hatt myndighet til å låne penger ved midnatt amerikansk tid.Nå er 13. desember en ny frist for å komme opp med en langsiktig budsjettplan. Dernest må budsjettet vedtas før 15. januar for å unngå ny nedsteging av statlige kontorer. Og innen 7. februar må gjeldstaket heves.

Nyheter
Børs