REC i både topp og bunn

Børsene venter spent på signaler fra USA. I Oslo fortsetter REC Solar-rallyet, mens flere tungvektere stiger kraftig på tall. Statoil og Marine Harvest tynger.

Oslo Børs. Foto: Scanpix

Etter å ha vært oppe i 541,00 og ny all time high i åpningen, har stemningen dabbet av på Oslo Børs.Hovedindeksen er likevel opp 0,1 prosent til 537,92.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 1.884 millioner kroner.Så langt i år har børsen steget hele 21 prosent.Utviklingen skjer etter nye rekorder på Wall Street i går og børsoppgang i Asia tidligere i dag.Spent på Fed, oljepris opp I Europa stiger toneangivende børser som tyske DAX og franske CAC 40 0,4-0,5 prosent.Investorene er spente på hva Federal Reserve vil si om nedtrappingen av pengepolitiske stimulanser i kveld norsk tid, men satser på tempoet på seddelpressen holdes oppe til over nyttår.- Med konsensus langt inn i 2014 ser risikoen tilknyttet en tidligere nedtrapping assymetrisk ut, sier analytiker Patrick Perret-Green i ANZ Bank til Reuters.- Hvis Fed ikke gjør noe i morgen, skjer egentlig ingenting. Men hvis sentralbanken gjør noe, eller til og med bare hinter om tiltak i ikke altfor fjern fremtid, kan effektene bli dramatiske, legger han til.Brent desember-olje handles for 109,41 dollar fatet, opp 40 cent i dagens handel. Prisen var 108,96 dollar fatet da børsen stengte tirsdag.Tall fra American Petroleum Institute (API) viste tirsdag en lagerbygging i råolje på 5,9 millioner fat forrige uke, mot ventet 2,2 millioner fat.Men det som holder oljeprisen oppe, er at meldinger om at Libya-eksporten er nede i 90.000 dollar fat per dag, under 10 prosent av kapasitet.REC Solar-rally På Oslo Børs faller Statoil 0,4 prosent til 142,40 kroner etter å ha sterkere inntjening enn ventet i 3. kvartal. En rekke tungvektere la frem tall i morges. Oversikten her. Orkla smeller opp hele 6,0 prosent til 49 kroner på sine kvartalstall , mens Storebrand belønnes med en oppgang på 5,2 prosent til 38,78 kroner for sine tall .Schibsted stiger 1,1 prosent til 375,50 kroner etter å ha meldt om et bedre resultat enn ventet. Mandagens all time high på 381 kroner har ikke vært truet så langt i dag.For øvrig merker vi oss at REC Solar fortsetter den sterke oppgangen, nærmere bestemt med 5,4 prosent til 77,50 kroner på dagens høyeste volum.Swedbank First Securities-duoen Petter Hermanrud og Andreas Bertheussen spår aksjen opp i 95 kroner. REC Silicon ser derimot rødt med 4,4 prosent fall til 2,89 kroner.Vi nevner også at Marine Harvest faller 1,8 prosent til 6,91 kroner, mens Golden Ocean trekker opp 3,7 prosent til 8,92 kroner.Subsea 7 faller 0,3 prosent til 128,20 kroner etter å ha blitt tildelt en kontrakt i sin i-Tech divisjon av Petrobas. DNO er opp 0,4 prosent til 16,31 kroner på melding fra Jemen.Disse stiger og faller mest Vinnerlisten toppes av Blom, som stiger 17,2 prosent til 34 øre.Nærmest følger Oslo Axess-noterte RomReal på pluss 10,6 prosent til 52 øre, mens Awilco LNG er blant få øvrige aksjer som topper Orklas oppgang ved å stige 6,4 prosent til 16,60 kroner.I andre enden finner vi seismikkselskapet MultiClient Geophysical, som trekker ned nye 13,8 prosent til 2,80 kroner etter å ha kommet med en negativ markedsoppdatering mandag.Aker Philadelphia Shipyard kommer nærmest etter å ha lagt frem skuffende kvartalstall. Domstein og Polaris Media faller hhv. 5,9 prosent til 8,00 kroner og 5,4 prosent til 24,60 kroner.Følg HegnarOnline på Facebook her!