REC med milliard-planer i USA

Dette er potensielt en svært lønnsom investering, mener REC-sjef Ole Enger.

RECs konsernsjef Ole Enger - Foto: Finansavisen

Som en følge av splittelsen av REC, inkludert provenyet REC Silicon får fra salget av REC Solar på 500 millioner kroner, er investeringslysten- og evnen tilbake, skriver Finansavisen. Nå jobber REC Silicon med planer om å utvide produksjonskapasiteten av silisium i Moses Lake i USA.Selskapet vurderer å øke produksjonen med 3.000-4.000 tonn i året, og til avisen indikerer REC-sjef Ole Enger at investeringskostnaden blir på rundt 50-60 dollar pr. kilo. Det tilsvarer rundt én milliard kroner.- Vi jobber med det, men en endelig investeringsbeslutning er ikke tatt, sier Enger.Bakgrunnen er at selskapet har lagt ned ulønnsom silisiumsproduksjon med de gamle Siemens-reaktorene. Derfor har selskapet overkapasitet på silangass som de helst ikke vil selge videre, men bruke til silisiumproduksjon gjennom de moderne FBR-reaktorene.- Dette er potensielt en svært lønnsom investering som vi burde begynne på så snart vi har finansiell evne til å gjøre det. Den neste generasjonen med FBR-reaktorer vil ha en like lav eller lavere produksjonskostnad som våre nåværende, sier REC-sjefen.Ifølge Enger vil en investeringsbeslutning trolig blir tatt først til neste år når Tore Torvund har overtatt som sjef.Les også: Dette er nye REC