Riggaksje til værs - børsen opp 6 prosent i oktober

Oslo Børs avsluttet kanonmåneden oktober i minus. Telenor ledet an, mens en riggaksje steg kraftig.

Foto: Scanpix

Oslo Børs avsluttet jubelmåneden oktober med fall i kjølvannet av rentemøtet i USA. Hovedindeksen endte ned 0,6 prosent til 532,77. I løpet av oktober steg børsen hele 6,1 prosent.Amerikanske Federal Reserve kjører videre med lavrente og støttekjøp av statsobligasjoner, men vurderes muligens en tanke mindre "duete" enn antatt på forhånd, melder Reuters..Omsetningen endte på 4,3 milliarder kroner.Så langt i år er børsen opp 20,0 prosent.Oljeprisen under 109 dollar Et fat Nordsjøolje, med levering i desember, omsettes for 108,82 dollar, ned 1,0 prosent. Prisen har falt om lag én dollar siden torsdag formiddag.Statoil dempet fallet ved å stige 0,4 prosent til 141,40 kroner.Oljekollega DNO gikk 3,3 prosent til all time high 16,85 kroner.Telenor ramlet på guiding Telenor falt 3,8 prosent til 143,10 kroner i kjølvannet av dagens resultatfremleggelse. - Rapporten i seg selv var ganske OK, men nyheten i dag er jo at de drar ned guidance og det ødelegger helhetsinntrykket, sier analytiker Espen Torgersen i Carnegie til Reuters.I 3. kvartal 2013 fikk Telenor et nettoresultat på 4,68 milliarder kroner, mot 4,05 milliarder kroner for et år siden. Det var veentet et nettoresultat på 4,38 milliarder kroner.- Basert på resultatene for de tre første kvartalene og forventningene for resten av året, reviderer vi våre utsikter for organisk omsetningsvekst til 1-2 prosent og driftsmessige investeringer til 13-14 prosent av omsetning. Vi opprettholder utsiktene for EBITDA-marginen på rundt 34 prosent, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor.Hexagon Composites I 3. kvartal 2013 fikk Hexagon Composites et nettoresultat på 22,77 millioner kroner, mot et negativt resultat på 7,62 millioner kroner for et år siden.- Styret er tilfreds med utviklingen og anser fremtidsutsiktene som meget gode, slår Hexagon Composites fast.Hexagon endte opp hele 16,6 prosent til 18,30 kroner. Den anonyme aksjen har steget hele 309 prosent så langt i år!Norske Skog Norske Skog Walsum (Tyskland) vil permanent stenge produksjonen ved papirmaskin PM4.Aksjen falt 3,5 prosent til 3,28 kroner.REC-aksjen videre opp Det er også verdt å merke seg at REC Solar steg 3,4 prosent til 76,25 kroner, mens REC Silicon klatret 5,8 prosent til 2,91 kroner.Algeta Ifølge en børsmelding fra Algeta skal partneren Bayer i 3. kvartal 2013 ha solgt Xofigo for 12 millioner euro i USA.Algeta legger frem sine kvartalstall onsdag 6. november.I dag steg aksjen 5,1 prosent til 236 kroner.KOA spratt opp på flaggemelding Verdipapirfond forvaltet av Nordea Fondene Norge AS har kjøpt 320 730 aksjer i Kongsberg Automotive Holding. Aksjen stteg 4,3 prosent til 4,60 kronerRiggaksje til værs Torsdag ettermiddag ble det omsatt en stor post i riggselskapet Prospector Offshore, hvor Bjarne Skeie og Øystein Stray Spetalen er største aksjonærer. Posten tilsvarer over 4 prosent av selskapet.Prosector steg 9,0 prosent til 21,70 kroner. Aksjen havnet på syvende plass på omsetningsoversikten med 159 millioner kroner.