Røde Asia-børser - Tokyo faller tungt

Investorene i Asia lar seg skuffe over resultatsesongen. Tokyo-børsen går på en lei smell.

Elektronisk børstavle i Tokyo - Foto: Reuters

Asiatiske børser faller fredag.Tokyo faller tungt I Tokyo trekker Nikkei ned hele 2,3 prosent, mens den bredere Topix-indeksen går tilbake 1,9 prosent.I Hong Kong faller Hang Seng 0,5 prosent.På Shanghai-børsen går large cap-indeksen CSI 300 tilbake 0,8 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen er ned én prosent.Taiwan- og Seoul-børsen faller begge 0,9 prosent, mens Straits Times i Singapore nøyer seg med en nedgang på 0,2 prosent.Dette skuffer investoreneInvestorene er først og fremst skuffet over selskapenes inntjening.Posco, Sør-Koreas største stålprodusent, trekker ned 1-2 prosent i Seoul etter å ha kuttet i topplinjeguidingen for inneværende år.LG Electronics straffes med et kursfall på 3-4 prosent etter at tallene for 3. kvartal kom inn svakere enn ventet.Canon faller 1-2 prosent i Tokyo etter å ha tatt resultatguidingen.- Ikke fantastiske resultaterDen australske forsikringskjempen AMP faller 3-4 prosent i Sydney etter å ha kommet med et resultatvarsel for 4. kvartal.- Selskapsresultatene er ikke fantastiske. Mange av de eksportdrevne japanske selskapene som Canon fikk støtte fra en svakere yen tidligere i år, men dette stagnerer nå.- Investorer begynner å revurdere aksjer som har fått denne støtten, sier den Melbourne-baserte strategen Evan Lucas i IG Ltd. til Bloomberg.Følg HegnarOnline på Facebook her!