SalMar fikk totalavslag: - Det er jo litt betenkelig

Samtlige av SalMars søknader om grønne konsesjoner ble avvist. Nå vil selskapet påklage avslagene.

Foto: Finansavisen

Torsdag ble det kjent at Fiskeridirektoratet har avvist 118 av 255 søknader om grønne fiskekonsesjoner.SalMar fikk blankt avslag på samtlige av selskapets 35 søknader på grønne konsesjoner. Nå vil selskapet klage.I en fersk pressemelding lagt ut på selskapets hjemmeside står det;- Selskapet har i samarbeid med sine advokater gjennomgått avvisningsgrunnene og mener det ikke er rettslig adgang til å avvise søknadene, heter det i en pressemelding.Til HegnarOnline sier konsernsjef i SalMar, Yngve Myhre, at de i likhet med Cermaq mener at vedtaket ikke er formelt riktig, og han peker på feil rettstolkning.- Dere var jo i utgangspunkt positive til at konsesjonsrunden skulle gå som planlagt. Hva tenker dere nå?- Det er jo litt betenkelig at nesten 50 prosent av søknadene som har kommet inn ikke slipper gjennom nåløyet. Men vi vil ha en dialog med myndighetene, så får vi se hva som kommer tilbake, sier Myhre til HegnarOnline.Akkurat nå:SalMar faller 1,01 prosent til 73,25 kroner på Oslo Børs.