SAS stupte på rød børs

Oslo Børs endte mandagen i minus, mens SAS raste nedover på børsen.

SAS 2 fly
Børs

Oslo Børs falt fra start mandag, og fortsatte trenden utover dagen. Hovedindeksen endte til slutt ned 0,62 prosent til 504,31.Så langt i år har børsen steget 13,56 prosent.Det ble i dag omsatt for cirka 1,8 milliarder kroner.Oljeprisen på 108 Brent november-olje handles ved børsslutt for 108,54 dollar fatet, ned 0,85 prosent i dagens handel. Den amerikanske WTI-oljen trekker ned 1,47 prosent til 102,31 dollar fatet.Da Oslo Børs stengte fredag, ble november-kontrakten for Brent-olje handlet for rundt 109,27 dollar fatet.Statoil falt i dag 0,74 prosent til 134,50 kroner.SAS raste... SAS Group fraktet 2,7 millioner passasjerer i september, opp 1,1 prosent i forhold til året før. Kapasiteten (ASK) økte med 5,2 prosent.Kapasiteten (ASK) økte med 5,2 prosent.Gruppens trafikk (RPK) økte med 1,6 prosent.Kabinfaktoren ble redusert med 2,6 prosentpoeng til 73,9 prosent.year.Valuta--justert yield for Scandinavian Airlines falt med 6,1 prosent i august. Det ventes en negativ utvikling i yield også i september.Aksjen stupte i dag hele 10,17 prosent til 21,20 kroner.... mens Norwegian steg Arctic Securities oppgraderer Norwegian fra kjøp til hold , og jekker opp kursmålet fra 260 til 280 kroner.- Vi tror estimatjusteringer i det kortsiktige bildet allerede er diskontert inn i dagens aksjepris, mens det langsiktige potensialet ikke er det, skriver analytiker Kenneth Sivertsen.Han forklarer at yield-fallet den siste tiden i hovedsak med høyere kapasitetsvekst, nye baser utenfor Skandinavia, nye ruter og oppstarten av langdistanseflygninger.- Dette har bidratt til å øke flydistansene, og alt annet likt, skal flyselskaper ha lavere yield når distansene øker, skriver Sivertsen.Aksjen steg 0,4 prosent til 226,60 kroner.Analytiker Dan Togo Jensen i Handelsbanken mener det er på tide å ta gevinst i SAS etter kursdobling, skriver Finansvisen. I stedet bør man flytte investeringen til Norwegian.- SAS tjener nesten ikke penger. Det vil bli et marginalt plussresultat i 2013, og et like lite positivt resultat i 2014, sier analytikeren.Han mener verdien av egenkapitalen pr aksje i SAS tilsier at den er for høyt priset.- Ja, jeg er igjen positiv til Norwegian. At aksjen har kommet ned er bra, men det er igjen snakk om en overreaksjon, sier Togo Jensen.Subsea 7 åpner for aksjekjøp Styret i Subsea 7 S.A. har godkjent et tilbakekjøpsprogram på inntil 200 millioner dollar.Aksjen falt i dag 0,31 prosent til 127,50 kroner.Børsfersking til topps Det norske biofarma-selskapet Serodus ASA har signert en eksklusiv opsjonsavtale med et sveitsisk selskap. Aksjen steg hele 22,4 prosent i morges, men endte til slutt med en oppgang på prosent 16,03 til 2,75 kroner.Aksjen topper dermed vinnerlisten mandag.Norske Skog selger fabrikk Norske Skog har inngått avtale om å selge Singburifabrikken i Thailand til et thailandsk industrikonsern for totalt 33 millioner dollar.Norske Skog endte opp solide 6,93 prosent til 3,55 kroner.Tungvektere falt I tillegg til Statoil var det flere tungvektere som falt på børsen i dag.Yara endte ned 1,03 prosent til 239,20 kroner, mens Seadrill var ned 1,19 prosent til 273,20 kroner.Telenor falt noe mindre, og var ned 0,36 prosent til 138,80 kroner.DNB falt også i dag, og endte dagen ned 0,43 prosent til 92,95 kroner.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs