Skagen dumper Gjensidige - kjøper Storebrand

Skagen selger aksjer med 650 millioner kroner i gevinst. Nå håper forvalterne å gjenta suksessen i undervurdert aksje.

Kristian Falnes. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Skagen-fondene Global, Kon-Tiki og Vekst satset på Gjensidige da selskapet gikk på børs på tampen av 2010. Fondene hadde 4,5 prosent av selskapet og har nå solgt seg helt ut, skriver Finansavisen. Skagen-forvalter Kristian Falnes ansår at de har tjent om lag 650 millioner kroner på Gjensidige.- Ja, de siste ukene har vi solgt oss helt ut av Gjensidige. Vi er veldig fornøyde med det investeringsresultatet vi har fått. Gjensidige har levert gode resultater etter at det gikk på børs, og det har også betalt gode utbytter, sier Falnes til avisen.Nå satser Skagen i stedet 230 millioner kroner på Storebrand.- Gjensidige har blitt en populær aksje, og det er nå lettere å argumentere for at Storebrand er undervurdert, sier forvalteren.Han sier at Storebrand er en ny investering i Skagen Global og at man tror man kan gjenta noe av det man gjorde i Gjensidige.Les hele saken i Finansavisen tirsdag