Sommervarmen løftet TINE-resultatet

TINEs resultat for tredje kvartal ble løftet av godt salg av ost og smør, smaksatt drikke og råvarer til is.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX.

Selskapet fikk et resultat før skatt som var 69 millioner kroner bedre enn i samme periode i fjor.Ifølge TINE var det Meieri Norge som bidro til forbedringen i driftsresultatet for tredje kvartal, basert på god salgsvekst innen ost, smaksatt drikke, ferskost og smør. Selskapet melder også et Diplom-Is-resultat som var preget av godt sommervær.Totalt hadde konsernet driftsinntekter på 5.194 millioner kroner, mer enn 300 millioner mer enn i tredje kvartal 2012. Driftsresultatet var 334 millioner, 35 millioner mer enn i fjor. Resultat før skatt var 299 millioner, opp fra 230 millioner på samme tid i 2012.Selskapet melder videre at driften fortsatt er preget av kostnader knyttet til oppstarten av de nye anleggene i Oslo og på Jæren, men at kostnadene nå er blitt mindre sammenlignet med tidligere kvartaler. (©NTB)