Spetalen i full krig om Prospector

Øystein Stray Spetalen går i strupen på Bjarne Skeie og Jarle Sjo. Skeie mistenker at investoren vil overta styringen i Prospector Offshore.

Øystein Stray Spetalen - Foto: Finansavisen

To av de mest markante personlighetene i norsk riggbransje braker sammen, skriver Finansavisen.Øystein Stray Spetalen og hans allierte vil kaste styrelederen i Bjarne Skeies riggbaby Prospector Offshore Drilling, mens nominasjonskomitéen med Odin-forvalter Jarle Sjo i spissen heller vil ha inn tre nye styremedlemmer.I går sendte investoren et brev til Sjo, Odin-sjef Rune Selmar og Oslo Børs med 11 spørsmål.- Spetalen har egne meninger om alt, og vil jo sikkert inn å overta styringen av selskapet. Det begynte med en liten aksjepost, og det synes kanskje ikke de øvrige aksjonærene så mye om, sier Bjarne Skeie til Finansavisen.Han synes ikke noe om akkurat det.Mandag 14. oktober kom det melding fra selskapet om at en aksjonærgruppe som representerer 13,92 prosent av aksjene ber om ekstraordinær generalforsamling. Spetalen er involvert i alle selskapene, og vil kaste Geir Sandvik som styreleder samt få inn Gunnar Hvammen i styret.I mai fikk Ferncliff ifølge Finansavisen valgt inn Glen Rødland i styret, hvor også Hugo Froment, Tomas Norrby, Andrew O'Shea og konsernsjef Robert W. Rose sitter.Skeie sitter på 25,08 prosent av selskapet, mens Odin Offshore eier 7,76 prosent.Les hele saken i lørdagens utgave av Finansavisen!