- Spetalen lyver og vrenger

Beskyldningene hagler i maktkampen om riggselskapet Prospector Offshore. Øystein Stray Spetalen beskyldes for å lyve, og svarer med frontalangrep på styreformann.

Øystein Stray Spetalen. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

- Det han prøver å gjøre er å få kontroll uten å bruke så mye penger som det ville kostet å kjøpe seg kontroll. For å klare det bruker han et bredt apparat i avisene for å redusere troverdigheten til de andre spillerne i selskapet og på den måten få gjennom sine egne synspunkter og få kontroll på selskapet, sier styreformann i Prospector Offshore Drilling, Geir Sandvik til DN.Han advarer aksjonærene i selskapet å stemme inn Gunnar Hvammen, som foreslås som ny styreformann av Øystein Stray Spetalen.- Konsekvensen av det ville være at en gikk fra et uavhengig styre til et Spetalen-kontrollert styre, sier han.Spetalen på sin side bare fnyser av kritikken, ifølge avisen.- Sandvik har vært med på et spill. Han må ikke kritisere meg for dårlig corporate governance. Han har som styreformann tillatt at en aksjonær har tatt ut 50 millioner kroner i kommisjoner for bestilling av rigger. I tillegg har han uten konkurranse fra andre utstyrsleverandører preferert en utstyrsleverandør som har klart dårligere utstyr enn markedslederen, til samme pris. Det har tilført hovedaksjonæren* et titall millioner i royaltyinntekter, sier Spetalen.*Hovedaksjonæren Spetalen sikter til er Bjarne Skeie, som eier 25 prosent av Prospector Offshore Drilling.Skeie sier til avisen at han er irritert på de harde anklagene Spetalen retter mot han.- Er ikke dette slik Spetalen alltid er. Han lyver og vrenger på alt, sier Skeie, og fortsetter;- Han sier ikke virkeligheten. Han kjenner ikke virkeligheten og insinuerer ting som ikke er sant.Spetalen besvarer påstandene slik:- Jeg har brukt de samme opplysningene som står i årsrapportene. Hvis det er feil, må Skeie opplyse meg om hva som er korrekt.