Western Bulk stiger kraftig på børsen

Oslo Børs fortsetter oppgangen tirsdag formiddag.

Western Bulk søker om notering på Oslo Børs. Konsernsjef Jens Ismar Eivind Yggeseth / Eivind Yggeseth

Oslo Børs åpnet som ventet opp tirsdag i påvente av utfallet av rentemøtet i den amerikanske sentralbanken. Det store spørsmålet er om Fed gjør noe med stimulitiltakene som har fyrt opp børsene.Utover formiddagen har hovedindeksen steget noe, og ved lunsjtider er den opp 0,57 prosent til 537,28.Så langt i år har børsen steget hele 20,98 prosent. Den siste måneden er oppturen på 5,73 prosent.Oljepris på 109 dollar Oljeprisen er på vei ned. Brent-olje med levering i desember koster 109,14 dollar, ned 0,43 prosent, mens prisen var 109,14 dollar fatet da børsen stengte mandag.Statoil er tirsdag formiddag opp 1,06 prosent til 142,80 kroner.REC Solar videre opp REC Solar har fått en knalldebut på børsen. Mens IPO-kursen var 20 kroner, handles aksjen i dag for 70,50 kroner, opp 0,71 prosent.Det er likevel en del svakere enn i morges, da aksjen var opp 3,6 prosent til 72,50 kroner.Western Bulk stiger kraftig Western Bulk har i sin første uke på børsen tiltrukket seg en rekke tunge finansaktører, blant annet Johan H. Andresen og Stein Erik Hagen.Tirsdag stiger aksjen solide 5,83 prosent til 12,70 kroner.Marine Harvest faller etter nedgradering Pareto Securities nedgraderer Marine Harvest til hold fra kjøp, men tar opp kursmålet til 7,40 kroner fra 7,20. Det fremgår av en analyserapport tirsdag, melder TDN Finans.- Vi nedgraderer Marine Harvest basert på den sterke kursutviklingen den seneste tiden, men vi mener fortsatt at markedsutsiktene er veldig sterke, og tar opp kursmålet, heter det.Aksjen faller ved lunstjider 1,4 prosent til 7,07 kroner.Tallrush En rekke selskaper har sluppet kvartalstall på morgenkvisten, både her hjemme og internasjonalt. Her finner du de viktigste rapporteneSkuffende tall fra Fred. Olsen Energy Fred. Olsen Energy tjente 480,0 millioner kroner i 3. kvartal 2013, mot ventet 550 millioner kroner. Markedet sender aksjen ned 5,78 prosent til 263,90 kroner.Borregaard øker overskuddet Borregaard ASA tjente 116 millioner kroner i 3. kvartal 2013, mot 93 millioner kroner i samme periode året før.Borregaard er ved lunsjtider opp 3,12 prosent til 26,20 kroner.- Telio foran planen Telio Holding ASA tjente 13,2 millioner kroner i 3. kvartal 2013, mot 9,8 millioner kroner i samme periode året før. Aksjen stiger 3,08 prosent til 40,10 kroner.Itera-hopp Itera melder at den positive utviklingen fra andre kvartal fortsatte i tredje kvartal. Itera har åpnet opp 1,79 prosent til 2,85 kroner.Skagens nye "bet" Skagen har solgt Gjensidige-aksjer med 650 millioner kroner i gevinst. Nå håper forvalterne å gjenta suksessen i Storebrand.Gjensidige faller 0,27 prosent til 110,20 kroner, mens Storebrand er opp 0,91 prosent til 35,47 kroner.Kongsberg-kontrakter i Asia Kongsberg har blitt valgt som leverandør på til sammen 11 avanserte offshoreenheter og fire LNG-fartøyer i Kina og Sør-Korea. Kontraktene er på 400 millioner kroner. Kongsberg klatrer 0,82 prosent til 123 kroner.Dårlig nytt for Bakkafrost Bakkafrost starter nå slakting av rundt 1,1 millioner slakteklar fisk etter at færøyske myndigheter skal ha oppdaget amøben neoparamoeba perurans i et av deres anlegg. Aksjen faller 4,06 prosent til 82,75 kroner.Korrigerer oppMultiClient Geophysical skuffet sine aksjonærer mandag.Selskapet skrev i en børsmelding at det opplever et tregere seismikkmarked.- Ledelsen venter derfor at 3. kvartal ikke vil bli lønnsomt, skrev selskapet i meldingen.Aksjen korrigerer imidlertid opp 16,07 prosent til 3,25 kroner tirsdag. Volumet er dog lavt.Følg HegnarOnline på Facebook her!