Yara viser vei på børsen

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger i tidlig handel. Yara stiger etter kvartalstall. Oljemygg fyker til topps (oppdatert 09.30).

Oslo Børs. Foto: Scanpix
Børs

Etter 30 minutters handel peker pilene oppover på Oslo Børs.Hovedindeksen stiger 0,56 prosent til 517,03, og krabber altså stadig nærmere all time high.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 439 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av en sterk sluttspurt på Wall Street i går, og oppgang i Asia tidligere i dag etter oppmuntrende BNP-tall fra Kina.Europa, oljeprisen opp De toneangivende europeiske børsene åpner opp. Tyske DAX stiger 0,2 prosent, mens franske CAC 40 er opp 0,4 prosent.De nevnte Kina-tallene preger oljemarkedet også.Brent desember-olje handles for 109,24 dollar fatet, opp 13 cent i dagens handel. WTI-oljen er uendret på 100,67 dollar fatet.Kina-effekten er dermed sterkere enn den fra stigende oljelagre i USA.På Oslo Børs stiger Statoil 0,5 prosent til 137,20 kroner.Yara, Gjensidige stiger Storebrand er naturligvis mest omsatt etter Gjensidiges nedsalg. De 19 millioner aksjene ble solgt for 34,75 kroner stykket, og aksjen faller 2,8 prosent til 35,16 kroner.Gjensidige stiger på sin side 2,5 prosent til 100,50 kroner.Yara leverte omtrent på linje med forventning i tøffe markeder, og belønnes med en oppgang på 4,0 prosent til 246,30 kroner. Selskapet evaluerer også et joint venture med BASF for en stor ammoniakkfabrikk på USAs gulfkyst.Kongsberg Automotive stiger 4,8 prosent til 3,73 kroner etter å ha lagt frem sine kvartalstall etter børs i går.Se presentasjonen her.Rekordaksjen Opera er på offensiven også i dag, og er opp 2,0 prosent til 75 kroner. Aksjens all time high er 77,25, nådd intradag i går.Disse stiger og faller mest Vinnerlisten toppes av Bergen Group, som stiger 22,3 prosent til 4,50 kroner.Oslo Axess-noterte Aqua Bio Technology er opp 12,8 prosent til 22 kroner, mens Interoil avanserer 7,8 prosent til 2,21 kroner etter oppdatering på boreprogrammet i Colombia. I tillegg har tre innsidere kjøpt aksjer, inklusive styreformannen.I alt består boreprogrammet i Colombia av 12 brønner, og den fjerde Doima-brønnen var den ellevte i dette programmet.I andre enden finner vi Oslo Axess-duoen Transeuro og Hofseth Biocare, som faller hhv. 5,0 prosent til 19 øre og 4,9 prosent til 3,52 kroner.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs