Aker kjøper Aker Solutions-aksjer for milliarder

Kjell Inge Røkkes Aker tar et stort jafs av Aker Solutions.

Kjell Inge Røkke. Foto: Finansavisen
Børs

Tirsdag ettermiddag kom meldingen om at Aker har hyret ABG Sundal Collier og Arctic Securities for å vurdere muligheten til å kjøpe rundt 16,5 millioner aksjer i Aker Solutions.Det tok ikke langt tid å gjennomføre.Onsdag morgen ble det kjent at Aker har kjøpt 16,44 millioner aksjer i Aker Solutions til en kurs på 115 kroner stykket, hvilket verdsetter posten til 1,89 milliarder kroner.Det tilsvarer en premie på 16,3 prosent sammenlignet med tirsdagens sluttkurs på 98,9 kroner.Det er verdt å merke seg at Aker Kværner Holding eier 40,3 prosent av aksjene i Aker Solutions.Aker har også en TRS-avtale på 891.762 aksjer i selskapet.

Nyheter
Børs