Cermaq vil redusere kostnadene i Chile

Bedrede biologiske resultater skal gi kutt på 18 prosent.

Jon Hindar. Foto: Finansavisen.
Børs

Cermaq har som ambisjon å redusere produksjonskonstadene for atlantisk laks i Chile med 18 prosent i løpet av 2015.Reduksjonen, som tilsvarer 0,8 dollar per kilo, skal gjøres gjennom omfatende tiltak for å bedre de biologiske resultatene, skriver selskapet i en melding.Mer enn 50 prosent av selskapets virksomhet er i Chile.- Bedret fiskehelse i Chile er en forutsetning for å gjenskape lønnsomheten i denne regionen som er svært viktig for Cermaq. Vi har i dag presentert en strategi som omfatter en ambisjon om å redusere våre produksjons- og nedgraderingskostnader for atlantisk laks med 0,8 US-dollar pr kg i 2015, sier konsernsjef Jon Hindar i en kommentar i pressemeldingen.UtbytteSelskapet melder også at utbyttet fortsatt bør snitte på 30-50 prosent av nettoinntjening etter salget av Ewos, og at de derfor vil ha en uendret utbyttepolitikk, skriver TDN Finans.Det vil ifølge Reuters bety et ekstraordinært utbytte på rundt 50 kroner per aksje i forbindelse med salget.Cermaq har kapitalmarkedsdager i Chile denne uken.

Nyheter
Børs