Derfor stuper den norske kronen

Det er ikke tilfeldig at den norske kronen stuper fredag. Sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets kommenterer de svake tallene.

Nordea-økonom Erik Bruce. Foto: Finansavisen
Børs

Den norske kronen stuper fredag. Kronen står i 8,3478 mot euro, en svekkelse på nesten syv øre.Mot pund står kronen i 10,02, en svekkelse på 8 øre. Pundet har ikke vært over 10 kroner siden august 2009.Dollaren står i 6,1329, en svekkelse på fem øre.Norges Banks regionale bedriftsnettverk meldte i dag om svak utvikling de tre siste månedene og forventer også svak utvikling fremover.Det er ikke den eneste dårlige nyheten. NAV-tall viser at arbeidsledigheten er litt høyere enn analytikere hadde forventet, mens forbrukertilliten ifølge Opinion Perduco er svekket.Sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets mener det var svake tall fra Norges Banks regionale bedriftsnettverk- Kvartalsvis vekst var på 0,3 prosent, noe som er betydelig lavere enn det Norges Bank hadde ventet, og samtidig faller kapasitetsutnyttelsen. Det er vekst klart på nedsiden av det Norges Bank ventet, og også mindre fall i kapasitetsutnyttelsen. Dette tilsier lavere rente fremover, sier Bruce til Reuters.Han mener det akkurat nå er en veldig svak vekst i norsk økonomi.- Det er en svak økning i ledigheten, men ikke noe dramatisk. Og jeg tror heller ikke det er mye svakere enn det Norges Bank hadde ventet, sier Bruce.

Nyheter
Næringsliv