DNB tror bunnen er nådd

DNB Markets peker å endrede transportmønstre som kan tilsi at det er duket for bedre tider.

Fra DNB Markets. Foto: Scanpix
Børs

Ratene i stortankmarkedet presses opp av nye transportmønstre, lengre seilingsdistanser og høy utnyttelsesgrad, skriver DN. DNB Markets-analytiker Nicolai Dyvik skal være overrasket over nye tall.- Når vi legger til grunn endringene år for år, ser vi at vi har en etterspørselsvekst på tre prosent i 2010-2013, og fire prosent i 2014. Det er opp fra vårt tidligere anslag om en negativ vekst på to prosent, sier DNB Markets' shippinganalytiker Nicolai Dyvik til DN.- Konsekvensen er et mer optimistisk syn, med potensial for rater på over 40.000 dollar per skip per dag i 2014 og 2015. Vårt tidligere estimat var på 19.000 dollar dagen for 2014, sier Dyvik.Dyvik sier til avisen at god vekst kan medføre høyere rater enn det de har ligget inne med.- Vår analyse indikerer et vesentlig strammere vlcc-marked, der bunnen nå kan være nådd, sier Dyvik.

Nyheter
Børs