To kjøpsanbefalinger - en salgsanbefaling

Analytiker Asbjørn Taugbøl rykker ut med to kjøpsanbefalinger. Samtidig advarer han mot en investering.

Asbjørn Taugbøl. Foto: Bjørg Hexeberg.
Børs

I dagens rapport fra Investtech beskrives Sparebank 1 Nord-Norge og Sevan Marine som kjøpskandidater mens PSI Group får en salgsanbefaling.- Sparebank 1 Nord-Norge ligger i en stigende trend og har etablert seg over det tidligere motstandsnivået ved 33,30 kroner. Videre oppgang innenfor trenden mot neste motstandsnivå ved 37,20 kroner er signalisert. Volumbalansen er positiv og tyder på at det er en overvekt av optimister blant investorene som driver kursen. Dette styrker egenkapitalbeviset ytterligere. Vurdering: Kjøpskandidat, sier Taugbøl.- Sevan Marine ligger i en langsiktig, stigende trend som viser at investorene er villige til å betale stadig mer for aksjen. Kursen har likevel falt over ni prosent etter at selskapet la frem resultater for tredje kvartal for en uke siden, og den ligger nå like over støtten ved gulvet i trendkanalen. Volumbalansen er positiv, det vil si investorene kjøper når kursen stiger og lar være å selge når den faller. Dette styrker aksjen, og det bør komme en reaksjon opp. På sikt indikeres videre oppgang innenfor trenden. Etablerte noteringer over motstanden ved 25 kroner vil være et kjøpssignal. Hvis kursen skulle falle videre og bryte trenden og støtten i underkant av 22 kroner, vil det utløse et salgssignal. Aksjen er svakt negativ på innsidehandler. Vurdering: Kjøpskandidat, sier analytikeren.- Etter en konsolideringsfase har kursen i PSI Group brutt både den stigende trenden og støtten ved 5,40 kroner, og det er gitt salgssignal fra en rektangelformasjon. Volumbalansen er negativ og svekker aksjen ytterligere. Det ligger noe støtte rundt 5,13 kroner, deretter ved 4,40 kroner. Oppsiden er begrenset av motstand ved 5,40 kroner. Vurdering: Salgskandidat, avslutter Taugbøl.

Nyheter
Børs