175 ansatte deler 667 millioner

Julen kom tidlig for de 175 ansatte i Algeta.

Algeta-ansatte bak konsernsjef Andrew Kay (t.h.). Foto: Finansavisen
Børs

26. november skrev HegnarOnline at aksjonærene i Algeta kunne juble over oppkjøpsforslaget fra Bayer Det kunne også ledelsen og de ansatte, totalt 80 stykker, selv om de allerede 16. mai solgte aksjer og opsjoner for 240 millioner kroner. Det skjedde til kurs 223,56 kroner, mens budet den gang var på 336 kroner. Torsdag ble budet hevet til 362 kroner.Det betyr at 175 ansatte i Algeta kan dele 667 millioner kroner hvis Bayer-oppkjøpet går gjennom. De ansatte sitter lastet med ospjoner. Ifølge DN har de 13 ansatte i ledergruppen opsjoner verdt 375 millioner kroner. I snitt får de 28,9 millioner kroner. Dette kommer i tillegg til de rundt 170 millionene de realiserte tidligere i år.De øvrige 160 ansatte får 1,7 millioner kroner i snitt for sine opsjoner.Selskapets toppsjef Andrew Kay vil kunne tjene 148 millioner kroner på opsjonene.- Vi har hatt et opsjonsprogram som er ganske demokratisk. Alle ansatte er med, sier finansdirektør i Algeta, Øystein Soug, til DN.

Nyheter
Børs