- 2013 har vært et grusomt år for gull

2013 blir det første året med nedgang for gullprisen på 13 år.

Foto: Scanpix
Børs

Med kun en uke igjen, kan man med så godt som 100 prosent sikkerhet konstatere at 2013 blir det første året med nedgang for gullprisen på 13 år.Edelmetallet har siden forrige årsskifte tapt mer enn 27 prosent av sin verdi. Siden toppen høsten 2011, har gullprisen falt med omkring 37 prosent. I kjølvannet av sist ukes rentemøte i USA bikket gull under 1.200 dollar per unse for første gang siden midten av 2010.- 2013 har vært et grusomt år for gull. Sentralbankenes massive pengetrykking etter krisen har, ihvertfall foreløpig, ikke resultert i hyperinflasjonen mange såkalte "gold bugs" fryktet, og som ville sendt gullprisen til værs. Når utsiktene heller har snudd til at flere av de største sentralbankene gradvis vil begynne å trekke tilbake de ekstraordinære stimulansene, blir det vanskeligere å finne positive drivere for gullprisen. Dog ser vi at 78 prosent av åpne posisjoner i CFD for gull blant IGs kunder nå er long. Dette vitner om en tro på at gull er oversolgt og kan stå fremfor en rekyl, selv i fraværet av fundamentale drivere, sier Nicolay Eger, sjef for IG Markets, i en markedskommentar.

Nyheter
Børs