Algeta-styret anbefaler nytt bud fra Bayer

Algetas styre anbefaler aksjonærene å godta et nytt bud fra Bayer pålydende 362 kroner per aksje.

Foto: Finansavisen
Børs

I en melding torsdag morgen opplyser Algeta at styret har inngått en avtale med Bayer om at sistnevntes datterselskap Aviator Acquisitions AS skal by på samtlige aksjer i førstnevnte.Budet er på 362 kroner per aksje, noe som verdsetter selskapet til 17,6 milliarder kroner. Til sammenligning var gårsdagens sluttkurs på 353,60 kroner i Algeta.Styret i Algeta har enstemmig besluttet å anbefale aksjonærene budet fra den tyske giganten.Høynet bud Budet er 37 prosent over Algetas sluttkurs 25. november, og 48 prosent over tremåneders snitt samme dato.25. november var siste handelsdag før Bayers første oppkjøpsforslag, hvor budet var 336 kroner per aksje.Bayer har allerede mottatt aksept for 14 prosent av aksjekapitalen fra styremedlemmer og deler av Algetas ledelse.I tillegg har Algetas største aksjonær, Healthcap, gitt forhåndsaksept for sine aksjer.Kan trekke støtte Algeta-styret kan ifølge en børsmelding trekke sin støtte til budet ved et høyere bud hvis Bayer ikke matcher budet i løpet av tre dager.Det er imidlertid avtalt et break fee på én prosent av budverdien hvis et konkurrerende bud gjennomføres.Bayer venter å fullføre budet i løpet av første kvartal 2014, og det er ikke tatt finansieringsforbehold.Deutsche Bank er finansiell rådgiver for Bayer.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs