Analytiker: - Det er en veldig god pris

Statoil har solgt 10 prosent av selskapets eierandel i Shah Deniz for 1,45 milliarder dollar eller om lag 9 milliarder kroner.

John Olaisen. Foto: Finansavisen
Børs

- Det er en veldig god pris. Det er det viktigste, sier oljeanalytiker John Olaisen i ABG Sundal Collier til Reuters.- Prisen er tre ganger bokført verdi, mens Statoil handles til 1,3 ganger bokført verdi, fortsetter Olaisen.Trond Omdal i Arctic Securities sier til nyhetsbyrået at prisen er på linje med hans estimater.Omdal mener salget er nødvendig for å øke kontanstrømmen til selskapet.- De har en dreining i strategien med mer fokus på verdi enn volum, sier han til Reuters.- Selskapet må de nærmeste årene selge så mye, eller til og med mer,for å dekke forventningene til utbytte. Så dette øker sannsynligheten for at 7 kroner og 5 prosent årlig vekst i utbytte er opprettholdbart, sier analytikeren.Statoil stiger 0,8 prosent til 141,90 kroner.

Nyheter
Børs