Analytiker: - I første rekke positivt for Salmar

DNB Markets trekker frem at fiskeriminister Elisabeth Aspaker har omgjort beslutningen om å avvise 118 av 255 søknader om grønne lakselisenser.

Fotot: Scanpix
Børs

I en fersk oppdatering fra DNB Markets peker analytikerne på at fiskeriminister Elisabeth Aspaker har omgjort beslutningen om å avvise 118 av 255 søknader om grønne lisenser som en følge av rene formaliafeil ved søknadene.- Dette er i første rekke positivt for Salmar, som hadde det høyeste antallet avviste søknader, heter det i oppdateringen fra meglerhuset.Marine Harvest hadde ingen avviste søknader og får dermed noe redusert sannsynlighet for tildeling etter denne beslutningen.- Dersom Salmar får sin relative andel av lisensene, 6-7, vil dette etter vårt syn kunne løfte verdsettelsen med rundt 3 prosent, skriver DNB Markets.Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på Salmar med et kursmål på 81 kroner pr aksje.Akkurat nå:Salmar stiger 0,69 prosent til 73 kroner på Oslo Børs.

Nyheter
Børs