Analytiker: Kjøp, kjøp og kjøp

Analytiker Fredrik Tyvand rykker ut med tre kjøpsanbefalinger.

Investtech: f.v. Fredrik Tyvand, Geir Linløkken, Espen Grønstad, Asbjørn Tagubøl. Fotograf: Bjørg Hexeberg.
Børs

I dagens rapport fra Investtech beskrives Cermaq, Tomra og Hexagon Composites som kjøpskandidater.Les også: Stig Myrseth: Varsellampene blinker- Kursen i Cermaq har brutt opp fra en tilnærmet horisontal trend, og har også gitt kjøpssignal fra en rektangelformasjon etter brudd opp gjennom motstanden ved 107 kroner. Videre oppgang til 117 kroner eller mer signaliseres. Det er lite motstand over dagens nivå, mens det ved reaksjoner tilbake er god støtte rundt 109 kroner. Den positive volumbalansen styrker aksjen på kort sikt. Vurdering: Kjøpskandidat, sier Tyvand.- I februar ga Tomra kjøpssignal fra en rektangelformasjon etter brudd opp gjennom motstanden rundt 50,70 kroner. Kursmålet på rundt 58 kroner ble nådd etter et par måneder, men kursen har imidlertid falt tilbake den siste tiden. Det åpner seg derfor nye kjøpsmuligheter i aksjen nå som kursen nærmer seg støtten rundt 50,70 kroner. Styremedlem Jan Svensson er blant dem som har benyttet siste måneders negative kursutvikling til å kjøpe Tomra-aksjer. Svensson er i tillegg til å være styremedlem i Tomra, også konsernsjef i svenske Latour Investment AB. Latour er største eier i Tomra, og kontrollerer over 30 prosent av Tomra etter flere kjøp av Tomra-aksjer de siste årene. Siste kjøp ble meldt i oktober i år på kurs 52,75 kroner. Vurdering: Kjøpskandidat, sier analytikeren.- Hexagon Compsites er i ferd med å legge bak seg et eventyrlig børsår. Mandag sluttet kursen hele 505 prosent over siste omsetning i 2012, og hele 665 prosent høyere enn for 13 måneder siden. Kursen har marginalt brutt opp gjennom taket i en stigende trendkanal, og dette åpner for en enda sterkere stigningstakt. Positiv volumbalanse styrker aksjen på kort sikt. Aksjen er imidlertid negativ på innsidehandler etter at flere innsidere har valgt å realisere noe gevinst de siste månedene. Innsiderne har likevel langt høyere verdier på sine gjenværende aksjer i selskapet enn de hadde for et år siden. I tillegg gjør gjerne vinneraksjene det ene året det også bra i starten av det nye året, noe som er med på å gjøre Hexagon til en spennende kjøpskandidat. Vurdering: Kjøpskandidat, avslutter Tyvand.

Nyheter
Børs