Analytiker: - Ser børsfall for Det norske

Meglerhuset RS Platou Markets tror Det norske oljeselskap vil falle fra morgen av fredag.

Sverre Skogen. Foto: Finansavisen
Børs

Årsaken skal være at Statoil og de andre operatørene på Johan Sverdrup-feltet ikke har kommet til enighet om konseptvalg, skriver meglerhuset RS Platou Markets, i en fersk oppdatering fredag.Nå skal konseptvalget være utsatt til minst slutten av januar, ifølge Upstream.Statoil og partnerne Lundin Petroleum, Petoro, Det norske oljeselskap og Maersk Oil er ikke enige om størrelse og funksjonalitet i første fase i utviklingen av Johan Sverdrup-feltet.I tillegg til dette har ikke de nevnte oljeselskapene kommet til enighet om felles utvikling av et system for tilførsel av kraft fra land til Utsirahøyden.- Størrelsen på feltet er om lag 10 prosent mindre enn det som først ble anslått, påpeker RS Platou Markets.- Vi venter at Det norske vil omsettes 3-8 kroner lavere i dag, eller 4-10 prosent ned.Meglerhuset legger også til at kostnadene virker høyere, men at det er uklart. De tar ned den verdijusterte egenkapitalen med 6 kroner pr aksje, fremgår det av oppdateringen.- Vi ville solgt aksjen på nivåer over 73 kroner, skriver RS Platou Markets i oppdateringen.Aksjen ble sist omsatt for 75 kroner på Oslo Børs.

Nyheter
Børs