Avocet Mining med dårlige nyheter

Avocet Mining PLC leverer lavere produksjon enn ventet. Dessuten forlater styremedlem selskapet, som trenger påfyll av mer kapital.

Avocet Mining. Foto: Finansavisen.
Børs

Avocet Mining PLC melder at produksjonen fra Inata gullgruven har vært lavere enn ventet i fjerde kvartal. Dermed guides det en 2013-produksjon på 115.000-120.000 unser, mot tidligere guiding på 125.000-130.000 unser.Trenger mer penger Det opplyses også at selskapet trenger ytterligere finansiering.Selskapet ser en lavere gullpris fremover enn man antok i august. Avocet antar derfor at kontantstrømmen i 2014 blir negativ. Den negative kontantstrømmen gir et kortsiktig finansieringsbehov på ytterligere 20-30 millioner dollar i 2014.Ifølge Avocet vil kontantbeholdningen ved slutten av året være anslagsvisl 15 millioner dollar, som er lavere enn de 16 millionene selskapet skal tilbakebetale i gjeld.Styremedlemmer forlater selskapet Avocet Mining PLC melder i en separat melding at Noël Harwerth forlater styret ved nyttår for å unngå en potensiell interessekonflikt.Robert Pilkington vil forlate styret i forbindelse med generalforsamlingen 8. mai.Barry Rourke vil overta Noëls som leder av valgkomiteen.Samtidig kuttes honorarene for flere av styremedlemmene. Styrelederen får nå 70.000 pund, mot tidligere 110.000 pund.

Nyheter
Børs