Bitcoin halvert i verdi onsdag

Kina innførte nye restriksjoner mot bitcoin onsdag. Kort tid etter krasjet nettsiden til den kinesiske sentralbanken.

Bitcoin. REUTERS/Jim Urquhart
Børs

BTC China, som er verdens største handelsplass for bitcoin, forbyr innskudd i den kinesiske valutaen yuan, etter at den kinesiske sentralbanken skal ha kommet med nye restriksjoner.Spekulanter i Kina har presset prisen på den virtuelle valutaen, som 30. november var oppe i 7.588,88 yuan (7.620,29 kroner etter dagens kurs). Sent onsdag var verdien falt til 2.245 yuan (2.254 kroner), 70 prosent lavere enn toppen og 42,7 prosent lavere enn bestenoteringen det siste døgnet.Bitcoins ble oppfunnet i kjølvannet av finanskrisen. Den er ikke kontrollert av noen regjering eller sentralbank og utgjør dermed en trussel mot blant annet den kinesiske statens stramme kontroll av kapital og av egen valutas.For to uker siden forbød Kinas sentralbank finansinstitusjoner å tilby tjenester knyttet til bitcoins og advarte mot at valutaen kan brukes i hvitvasking av penger. (©NTB)Rundt klokken 17 lokal tid onsdag gikk nettsiden til den kinesiske sentralbanken ned.Statlige China News Service antydet at sinte bitcoin-tradere angrep nettsiden og forårsaket at den krasjet.

Nyheter
Næringsliv