Børsene i New York gjorde et byks på det alle fryktet

Investorene har lenge fryktet nedtrappingen av QE3. Men da nyheten kom ble den godt mottatt.

Tradere på børsen i New York - Foto: AP
Børs

Investorene har lenge fryktet hva som ville skje når den amerikanske sentralbanken skulle begynne å trappe ned på stimulansene av økonomien - den såkalte QE3.Da nyheten kom, om at nedtrappingen begynner i neste måned, ble den imidlertid mottatt med stående applaus og børsene i New York gjorde et hopp.Investorene dro et lettelsens sukk over at rentene fremdeles vil bli holdt lave lenge og at nedtrappingen ikke ble større enn 10 milliarder dollar. Budskapet fra avtroppende sentralbanksjef Ben Bernanke ble også tolket som at troen på økonomien er sterk, selv om det fremdeles er utfordringer.Ny rekorderDow Jones endte opp hele 1,84 prosent til ny all-time high på 16.167,97. Nasdaq steg 1,15 prosent til 4.070,06 og S&P 500 steg 1,66 prosent til ny all-time high på 1.810,65.For hver aksje som falt var det mer enn tre aksjer som steg på NYSE og på Nasdaq var det mer enn to aksjer som steg for hver som falt.Syv av de ti mest omsatte aksjene på NYSE steg, med Bank of America opp 3,4 prosent og Wells Fargo opp 3,1 prosent, mens J.P. Morgan steg 2,7 prosent. Citigroup endte opp 2,5 prosent.I tillegg steg ExxonMobil 2,9 prosent.Verst gikk det for Ford, som falt 6,3 prosent, men også LinkedIn gikk på en liten smell og falt 3,7 prosent. Oracle steg derimot 2,5 prosent.På Nasdaq var tilstanden tilsvarende som på NYSE. Syv av de ti mest omsatte steg med Google opp 1,4 prosent til 1.084,75 dollar og Facebook opp 1,3 prosent til 55,57 dollar.Apple falt 0,8 prosent til 550,77 dollar, mens Micron Technology falt 4,8 prosent og Tesla smalt ned 2,9 prosent til 147,98 dollar.

Nyheter
Børs