Børsfall i USA dagen før den store dagen

Spenningen utløses onsdag kveld norsk tid

Ben Bernanke. Reuters
Børs

De amerikanske børsene falt tirsdag, dagen før Ben Bernanke & co avslører om Federal Reserve trapper ned sine gigantiske obligasjonskjøp, noe som har holdt oppe varmen i aksjemarkedene i lang tid.Dow Jones falt 0,1 prosent til 15.875,26, mens den bredere S&P 500-indeksen endte ned 0,3 prosent til 1.781,00.Teknologitunge Nasdaq falt 0,1 prosent til 4.023,68. Facebook var mest omsatt. Aksjen steg nesten to prosent.Senior markedsanalytiker Colin Cieszynski ved CMC Markets sier til Marketwatch at markedet har priset inn 10 prosent sannsynlighet for kutt i stimulitiltak allerede i desember. De fleste tror nedtrappingen i stedet kommer tidlig neste år.3M Co. steg tre prosent på positive resultatutsikter, mens Boeing klatret 0,9 prosent etter å ha godkjent et historisk stort program for tilbakekjøp av aksjer og samtidig jekket opp utbyttet.Visa var best av de mest omsatte aksjene på NYSE. Aksjen endte opp nesten tre prosent.

Nyheter
Børs