Boligsalget falt mer enn ventet

Økonomene i Handelsbanken lar seg ikke imponere av torsdagens boligtall fra USA.

Illustrasjonsfoto - New York-børsen (NYSE). Foto: AP
Børs

Torsdag ble det kjent at antall solgte boliger i USA falt til 4,9 millioner (årlig rate) i november, ned fra 5,12 millioner i oktober.Ifølge Handelsbanken var konsensus et fall til 5,02 millioner.- Sammenliknet med samme måned i fjor falt salget med 1,2 prosent i november. Salgsprisene fortsatte å stige forholdsvis raskt og var opp med 9,4 prosent fra år til år, skriver Handelsbanken i en rapport fredag.De svake tallene for bruktboligsalg står i skarp kontrast til den positive utviklingen i byggetillatelser og igangsetting av nye boliger.- En forklaring kan være at salget av bruktboliger registreres først ved avslutning av kontraktsfasen, slik at faktiske salg i desember er et resultat av signerte boligkontrakter i september og oktoberskriver Handelsbanken.- Siden renten på boliglån med 30 års løpetid steg markert til en foreløpig topp på 4,8 prosent i september, antas det at høye renter kan ha midlertidig påvirket bruktboligsalget denne høsten. Salget av bruktboliger kan også ha blitt rammet av det midlertidige fallet i konsumenttillit i forbindelse med budsjettkrisen i høst, avslutter økonomene.

Nyheter
Børs