Bud løfter aksje

Optimisme preger torsdagens handel på Oslo Børs.

Fra DNB Markets' meglerbord. Foto: Are Haram, Finansavisen
Børs

Det har vært en positiv start på Oslo Børs torsdag. Kort tid etter at handelen tok til står hovedindeksen i 532,62 poeng, opp 0,89 prosent.Olje/Statoil Et fat Nordsjøolje omsettes for 109,19 dollar, ned 0,4 prosent.Statoil klatrer 0,99 prosent til 143,4 kroner.Algeta I en melding torsdag morgen opplyser Algeta at styret har inngått en avtale med Bayer om at sistnevntes datterselskap Aviator Acquisitions AS skal by på samtlige aksjer i førstnevnte.Budet er på 362 kroner per aksje, noe som verdsetter selskapet til 17,6 milliarder kroner. Til sammenligning var gårsdagens sluttkurs på 353,60 kroner i Algeta.Styret i Algeta har enstemmig besluttet å anbefale aksjonærene budet fra den tyske giganten.Budet er 37 prosent over Algetas sluttkurs 25. november, og 48 prosent over tremåneders snitt samme dato.Aksjen klatrer 1,81 prosent til 360 kroner.SAS I årets regnskapsmessige 4. kvartal fikk SAS et nettoresultat på 353 millioner svenske kroner, mot et negativt resultat på 574 millioner kroner for et år siden.SAS omsatte i perioden for 11,06 milliarder kroner, mot 11,41 milliarder kroner for et år siden.Det var ventet at SAS skulle omsette for 11,41 milliarder kroner og få et nettoresultat på 572 millioner kroner.Ledelsen beskriver markedsforholdene som utfordrende, med overkapasitet på flere markeder.Torsdag faller aksjen 4,14 prosent til 16,2 kroner.Odfjell Drilling- Odfjell er sjokkerende billig. Folk er skremt av manglende likviditet, fri flyt på kun 27 prosent og manglende utbytte, men i det lange løp får de betalt, sier analysesjefen til Finansavisen.Han mener selskapet burde være klart for utbytte i 2015.Aksjen, som ikke har blitt omsatt torsdag, ble sist omsatt for 39,1 kroner.I løpet av den siste måneden er den ned 6,24 prosent.Impulser fra Wall Street Investorene har lenge fryktet hva som ville skje når den amerikanske sentralbanken skulle begynne å trappe ned på stimulansene av økonomien - den såkalte QE3.Da nyheten kom, om at nedtrappingen begynner i neste måned , ble den imidlertid mottatt med stående applaus og børsene i New York gjorde et hopp.Investorene dro et lettelsens sukk over at rentene fremdeles vil bli holdt lave lenge og at nedtrappingen ikke ble større enn 10 milliarder dollar.Budskapet fra avtroppende sentralbanksjef Ben Bernanke ble også tolket som at troen på økonomien er sterk, selv om det fremdeles er utfordringer.Dow Jones endte opp hele 1,84 prosent til ny all-time high på 16.167,97. Nasdaq steg 1,15 prosent til 4.070,06 og S&P 500 steg 1,66 prosent til ny all-time high på 1.810,65.

Nyheter
Børs