Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs.

Roger Berntsen. Foto: Finansavisen
Børs

Netfonds Bank tror Oslo Børs åpner opp 0,19 prosent i dag."Aksjemarkedene verden over steg markert i går etter at den amerikanske sentralbanken lovet lave renter i både 2014 og 2015. Lavt rentenivå kombinert med lavt inflasjonspress gjør aksjemarkedet til den foretrukne investeringsklassen også i 2014. Når det er sagt, prisingen av en del "kvalitetsaksjer" begynner å bli stiv, derfor mener vi det er fornuftig å redusere forventningene til hva aksjemarkedene kan prestere de neste 12 månedene. 3) Det slippes en viktige rapport fra USA i dag; GDP Numbers (14:30)", skriver meglerhuset.Børsfall i Asia Asia-børser flest faller fredag. Utviklingen skjer i kjølvannet av et nokså flatt Wall Street torsdag, der Dow Jones likevel satte ny rekord.Kinesiske pengemarkedsrenter skyter i været, selv etter at sentralbanken i landet valgte å sprøyte kapital inn i et utvalg større banker.Investorene frykter ifølge CNBC at Kina kan gå på likviditetskrise som den i juni.I Tokyo endte Nikkei opp 0,1 prosent, mens den bredere Topix-indeksen gikk tilbake 0,1 prosent.I Shanghai trekker large cap-indeksen CSI 300 ned 2,2 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen står i minus 1,9 prosent.Hang Seng i Hong Kong faller 0,3 prosent, mens Kospi i Sør-Korea stiger 0,4 prosent.Oljepris på 110 dollar Et fat Nordsjøolje omsettes for 109,90 dollar, ned 0,4 prosent. Prisen er dermed på samme nivå som den var da Oslo Børs stengte torsdag.Relativt flatt i USA Bevegelsene var små på Wall Street torsdag. Dow Jones steg 0,07 prosent til 16.179,08, som er den høyeste sluttnoteringen noensinne.Nasdaq falt 0,29 prosent til 4.058,13, mens S&P 500 gikk tilbake 0,06 prosent til 1.809,60.Etter flere sterke makrotall den siste tiden, kom torsdagens dose inn mest på den skuffende siden.Bruktboligsalget falt til sitt laveste nivå på nesten et år, antall førstegangssøkere på ledighetstrygd (jobless claims) steg til sitt høyeste på nesten ni måneder, mens Philly Fed-indeksen også skuffet .Ledende indikatorer steg dog mer enn ventet.USA-nyheter løftet Oslo Børs Oslo Børs steg torsdag kjølvannet av oppturen i USA kvelden før. Investorene har lenge fryktet hva som ville skje når den amerikanske sentralbanken skulle begynne å trappe ned på stimulansene av økonomien - den såkalte QE3.Da nyheten kom, om at nedtrappingen begynner i neste måned, ble den imidlertid mottatt med stående applaus og børsene i New York gjorde et hopp.Hovedindeksen endte opp 0,7 prosent til 531,53.Dette skjer i dag:Makro, utenlandsTyskland (08:00): PPI, november Sverige (09:30): PPI, november Italia (10:00): Industriordre, oktober Italia (11:00): Detaljhandelstall, oktober USA (14:30): Endelig BNP, 3.kvartal ØMU (16:00): Forbrukertillit, desemberMakro, Norge (SSB) Omsetning i varehandel, 4. termin 2013 Utsatthet og uro for lovbrudd, levekårsundersøkelsen, 2012 Skatt for selskaper, 2012 Kostnadsindeks for innenriks sjøfart, 3. kvartal 2013 Utenrikshandel med tjenester, 3. kvartal 2013Vi må også ta med at NAV legger frem ledighetstall for desember. Alt legges frem klokken 10:00.På Wall Street legger fire selskaper frem tall, deriblant Blackberry. Oversikten her.Kilder: TDN Finans, SSB, CNBC

Nyheter
Børs