Dette vil påvirke Oslo Børs

Wall Street steg til nye høyder mandag, og det er god stemning på de asiatiske børsene tirsdag morgen.

Oslo Børs. Foto: Scanpix
Børs

Netfonds Bank tror Oslo Børs åpner ned 0,12 prosent i dag.- Sterke nøkkeltall fra både Europa og USA gav rally på verdens børser i går. I dag derimot, vil mange investorer være forsiktige da det er rentemøte i FED. Møtet avsluttes for øvrig i morgen og da får markedet vite om QE3 skal trappes ned. Mye taler nå for at en nedtrapping vil starte i desember eller i januar, heterd et i en fersk oppdatering.Børsoppgang i Asia. Børsene i Asia stiger fra det laveste nivået på tre måneder. Som ellers i verden er fokuset rettet mot USA og rentemøtet i den amerikanske sentralbanken tirsdag og onsdag.MSCI Asia Pacific Index klatrer 0,5 prosent. Ni av ti sektorer som inngår i indeksen er i positivt terreng.Japanske Honda Motor, som får 80 prosent av inntektene utenfor Japan, er ifølge Bloomberg opp 1,6 prosent. Dai-ichi Life Insurance Co stiger 2,4 prosent på en kjøpsanbefaling fra Barclays.Nikkei-indeksen og den bredere Topix-indeksen endte opp 0,8 prosent. Hang Seng i Hong Kong er opp 0,2 prosent, mens Kospi i Sør-Korea stiger 0,3 prosentOljeprisen. Et fat brent-olje omsettes nå for 109,38 dollar, ned 0,03 prosent.Oppgang på Wall Street. De amerikanske børsene fikk en sterk start på uken i forkant av det spennende to dagers rentemøtet i den amerikanske sentralbanken, som starter tirsdag. Oppturen kom etter fire dager med røde fortegn.Dow Jones steg 0,8 prosent til 15.884,57, mens den bredere S&P 500-indeksen klatret 0,6 prosent til 1.786,54. Teknologitunge Nasdaq endte opp 0,7 prosent til 4.029,52.Apple og Facebook var de mest omsatte aksjene. Papirene steg 0,6-0,9 prosent. Twitter, den mest omsatte aksjen på NYSE, falt fire prosent.Se hvordan det gikk med de norske aksjene i USA og Canada.Oslo Børs steg. Hovedindeksen på Oslo Børs klatret mandag 0,56 prosent før den sluttet på 530,63 poeng. Det ble omsatt aksjer for 2,7 milliarder kroner.I løpet av den siste måneden har Oslo Børs falt 2,41 prosent mens hovedindeksen er opp 19,49 prosent hittil i år.Gruveselskapet Northland Resources tronet høyt oppe på vinnerlisten med en oppgang på 21,93 prosent til 4,17 kroner - uten at det har kommet noen nyheter fra selskapet.Statoil klatret 0,72 prosent til 140,8 kroner, mens Agasti falt 8,33 prosent til 2,2 kroner. Les hele børskommentaren.Dette skjer i dag:•Sverige: Rentebeslutning 09:30•Storbritannia: KPI, november 10:30•Tyskland: ZEW-indeksen, desember 11:00•ØMU: KPI, november 11:00•USA: KPI, november 14:30•USA: NAHB-indeksen, desember 16:00•USA: API, ukentlige oljelagertall 22:30•Den amerikanske sentralbanken (Fed): Todagers rentemøte starter

Nyheter
Børs