Fredriksen selger til Lerøy

John Fredriksens investeringsselskap har solgt aksjer til styreleder i Marine Harvest, Ole-Eirik Lerøys Profond Holding.

John Fredriksen. Foto: Scanpix
Børs

I en fersk melding fra Marine Harvest mandag, heter det at John Fredriksens Geveran Trading inngikk fredag termin på 30 millioner Marine Harvest-aksjer, samt termin på å selge dem til Marine Harvest-styreleder Ole-Eirik Lerøys Profond Holding.Kjøpskursen er avtalt til 7,72 kroner med oppgjør 6. januar 2016, mens salgsterminen har oppgjør samme dag til kurs 7,73 kroner.- Strukturen inneholder en mekanisme som begrenser Profond Holdings mulige tap ved forvall til 30 millioner kroner, heter det i meldingen.Videre solgte Lerøys selskap fredag 15 millioner Marine Harvest-aksjer til kurs 7,20 kroner.Lerøy og tilknyttede øker dermed sin beholdning med 15 millioner aksjer til 57,2 millioner aksjer, tilsvarende 1,4 prosent.Geveran har 1,17 milliarder aksjer i selskapet tilsvarende 28,6 prosent etter dette, samt trs-eksponering på 70 millioner aksjer.

Nyheter
Børs