Gruveaksjer i vinden - Agasti stuper

Beregninger fra NTNU sender mineralaksjene på Oslo Børs til værs, mens Agasti fortsetter kraftig nedover.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs faller tirsdag formiddag. Ved lunsjtider er hovedindeksen ned 0,19 prosent til 529,60.Oljeprisen faller tilbake Et fat Nordsjøolje omsettes for 108,66 dollar fatet, ned 0,69 prosent. Til sammenligning var prisen 109,79 dollar da børsen stengte mandagStatoil får 9 mrd. inn på konto Statoil tar endelig investeringsbeslutning for Shah Deniz steg 2 og kunngjør 10 prosents nedsalg. Statoil vil som en del av denne transaksjonen få et samlet kontantvederlag på 1,45 milliarder dollar, noe som tilsvarer 8,9 milliarder kroner.Statoil er opp 0,85 prosent til 142 kroner.Noreco til værs på Huntington-nyttIona Energy Inc. skriver i en oppdatering på deres hjemmesider, datert 16. desember, at de har en gledelig nyhet om oljefeltet Huntington.- Produksjonen ved Huntington er tilbake til full kapasitet på ca. 30.000 dat olje pr dag, heter det i meldingen.Noreco-aksjen stiger dermed 13,64 prosent til 25 øre.Dårlig nytt senker PGS og TGSDet franske seismikkselskapet CGG avholder kapitalmarkedsdag i Paris tirsdag. Der blir det blant annet opplyst at guidingen for driftsresultatet for 2013 blir nedjustert til 400-420 millioner dollar. Det vises til det vanskelige markedet.CGG-aksjen stuper over 15 prosent i Paris.De norske seismikkselskapene dras med i dragsuget. PGS er ned 4,83 prosent til 65 kroner, mens TGS er ned 1,67 prosent til 141,40 kroner.Dropper kjempesalg i Agasti Etter børsslutt mandag ble det kjent at en investor i Agasti hadde engasjert Carnegie med tanke på salg av minst 20 millioner aksjer i selskapet, noe som tilsvarte 6,8 prosent av selskapet.Tirsdag morgen opplyses det at ordren er trukket tilbake basert på feedback-en i forbindelse med bookbuilding-prosessen.Aksjen falt over åtte prosent mandag etter at flere styremedlemmer trakk seg. I dag stuper aksjen 9,55 prosent til 1,99 kroner.Opera-topper selger unna To av toppene i Opera Software selger aksjer i selskapet.Opera faller 2,53 prosent til 77 kroner.Store mineralverdier på havbunnen Ferske beregninger fra NTNU tyder på at det er betydelige mengder kobber, sink, sølv og gull på norsk havbunn, tilsvarende en verdi på minst 430 milliarder kroner.Nordic Ocean Resources AS har som ambisjon å bli et ledende selskap innen utforskning og produksjon av marine mineralressurser. Børsnoterte Nordic Mining ASA eier 85 prosent av selskapet.Nordic Mining stiger 8,7 prosent til 1,25 kroner.Mineralselskapene Northland Resources og Dannemora Mineral stiger 15,35 prosent til 4,81 kroner og 5,69 prosent til 1,30 kroner.

Nyheter
Børs