Kina-frykt senker Asia

Pessimismen rår på flertallet av Asias børser fredag. Men det finnes visse lyspunkter. Følg utviklingen her.

Kinesisk investor. Foto: AP
Børs

Asia-børser flest faller fredag.Utviklingen skjer i kjølvannet av et nokså flatt Wall Street torsdag, der Dow Jones likevel satte ny rekord .Følg utviklingen i Asia her.Kina-frykt Kinesiske pengemarkedsrenter skyter i været, selv etter at sentralbanken i landet valgte å sprøyte kapital inn i et utvalg større banker.Investorene frykter ifølge CNBC at Kina kan gå på likviditetskrise som den i juni.I Tokyo faller Nikkei 0,2 prosent, mens den bredere Topix-indeksen går tilbake 0,3 prosent.I Shanghai trekker large cap-indeksen CSI 300 ned 1,4 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen står i minus 1,1 prosent.Hang Seng faller 0,5 prosent.Bilgiganter gir gass Taiwan- og Seoul-børsen stiger svakt, mens Sydney-børsen er det store lyspunktet med en oppgang på 1,2 prosent.I Seoul stiger eksportører som Hyundai Motor og Kia Motors 1-2 prosent. En svakere won gir støtte, men oppgangen kommer ifølge CNBC også fordi investorer ser kjøpsmuligheter etter kraftig børsfall i går.I Australia viser banksektoren vei, og landets fire største banker er alle opp over prosenten.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs