Knalldag på Oslo Børs

Børsen nærmet seg mot slutten av dagen ny rekordnotering og det er tydelig at nyttårsrallyet er i gang.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Børsoppturen begynte for alvor fredag, etter at BNP-veksten i USA i 3. kvartal overrasket. Mandag fulgte IMF opp med å oppjustere veksten i USA og dermed var det duket for videre oppgang på børsene.Det sendte børsene i Asia og Europa oppover, og i Oslo steg hovedindeksen i dag solide 1,3 prosent til 544,24 poeng.Børsen snuste en stund på en sluttnotering i all-time high, men rekordnoteringen på 544,69 fra 18. november står fortsatt.På sitt høyeste var børsen oppe i 544,78 i dag.Statoil tildelt Grønland-blokk Statoil har blitt tildelt blokk 6 i lisensrunden for Øst-Grønland, opplyste selskapet fredag kveld.Statoil-aksjen steg lille julaften 1,38 prosent til 146,50 kroner og løfter børsverdien med over 6 milliarder kroner, til 466 milliarder kroner.Aker Solutions får Statoil-avtale Aker Solutions får 10-årig Johan Sverdrup-avtale av Statoil. Denne er på minst 650 millioner kroner. Aksjen steg dermed 1,26 prosent til 104,60 kroner i dag.Noreco & co fikk grønt lys Den danske Energistyrelsen har godkjent en midlertidig produksjonsløsning på Siri-plattformen, meldte Noreco mandag morgen. Aksjen endte uendret på 21 øre.Seismikknytt EMGS og TGS utvider samarbeidet i Barentshavet. TGS melder dessuten om en ny 3D multiklient-undersøkelse som skal dekke 8.300 km2 utenfor Australia. EMGS steg mandag 2,31 prosent til 7,97 kroner, mens TGS var opp 3,23 prosent til 147,20 kroner.PGS steg på sin side 2,12 prosent til 67,30 kroner.Norske Skog-avtaler på ni mrd. Norske Skog har inngått langsiktige salgskontrakter i Australasia. Avtalen med News Limited og Fairfax Media Limited er på rundt ni milliarder kroner. Markedet sendte dermed Norske Skog opp hele 11,33 prosent til 4,62 kroner.Vizrt med Algerie-avtale Vizrt Ltd. melder om en kontrakt i AlgerieAksjen endte opp flatt på 25,10 kroner.Fredriksen selger til Lerøy John Fredriksens investeringsselskap har solgt aksjer til styreleder i Marine Harvest, Ole-Eirik Lerøys Profond Holding.Aksjen falt i dag 0,55 prosent til 7,21 kroner.Cermaq i mål Det rapporteres om vellykket gjennomføring av Cermaqs refinansiering.Cermaq endte ned 0,46 prosent til 108 kroner.Kongsberg Gruppen sikret 347 mill. Kongsberg Gruppen melder om ytterligere leveranser til det amerikanske forsvaret på 347 millioner kroner.Aksjen steg lille julaften 1,57 prosent til 129 kroner.Thin Film forlenger kontrakt Thin Film Electronics opplyser at kontrakten med Bemis Company utvidesAksjen hoppet i dag 20,62 prosent til 5,85 kroner. Thin Film topper dermed vinnerlisten lille julaften.Songa-emisjon i boks Songa Offshores rettede emisjon på omsalg 250 millioner dollar i aksjer og 150 millioner dollar i en konvertibel er gjennomført.Av en melding lille julaften går det frem at aksjene i emisjonen får eget Isin-nummer, og at de ikke vil handles på børsen før godkjenning og offentliggjøring av prosepektet, skriver TDN Finans.Det ventes skje i midten av januar 2014.Aksjen endte opp 5,03 prosent til 3,13 kroner.

Nyheter
Børs