- Lakseprisene ligger på 54 kroner

- Det er lite som tyder på at lakseprisene skal ned de kommende ukene, sier analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets.

Foto: Ivan Kverme / Finansavisen
Børs

- Det er ingen tegn til nedbremsing i etterspørselen til tross for de høye prisene. Laksen som går ut neste uke, ser ut til å ligge på omtrent 54 kroner pr kilo, sier analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets til HegnarOnline.Han peker på at det er få slaktedager grunnet jul, og at volumene vil bli noe mer begrenset.Etterspørsel langt høyere enn slakt- Det er to slaktedager neste uke pluss eventuelt helgen, det vil si en halv uke. Etterspørselen er langt høyere enn en halv ukes slakt, sier Giskeødegård til HegnarOnline.Han forteller at det særlig er Asia og Russland som drar store volum om dagen.- Det er sterk etterspørsel fra Russland og Asia. De har ikke gått inn i vinterdvalen ennå. Selv om Norge tar juleferie nå, drøyer det fortsatt et par uker før det er jul i Russland. I Asia har de ikke samme type juleferie som her, legger Giskeødegård til.Enorm innsatsAnalytikeren viser til at det har gått et veldig stort volum fra oktober frem til nå.- Man har så godt som matchet rekordvolumene fra i fjor høst, og det til tross for uvær og vanskelige arbeidsforhold. De som arbeider ved oppdrettsanleggene har vært fleksible. Har man ikke kunne kjøre fisk ut på fredagen, har de jobbet i helgene for å få det unna, sier Giskeødegård.Han tror mange er slitne og klare for juleferie nå.- Ikke bekymret for RusslandTidligere fredag ble det kjent at russiske veterinærmyndigheter stopper nå Russlandseksporten for en lang rekke norske fiskebåter og foredlingsanlegg. Det gjelder først og fremst hvitfisk og pelagisk.- Er du bekymret for at dette også kan ramme laksebransjen?- Det virker som Russland holder den samme praksisen som de pleier på laks. De har til enhver tid en portefølje av oppdrettere som er utestengt, som får nye inspeksjoner og deretter blir godkjent, for at det så er andre bedrifter som blir utestengt.- Jeg tror ikke vi vil se store endringer på laksepraksisen, avslutter Giskeødegård.

Nyheter
Børs