Meglerhus rykker ut med to kjøpsanbefalinger

Analytikerne i DNB Markets trekker frem to aksjer det kan være verdt å ta en titt på.

Fra DNB Markets' meglerbord. Foto: Are Haram, Finansavisen
Børs

I fredagens rapport fra DNB Markets kan vi lese at analytikerne anbefaler kjøp av aksjer i RCL og Norwegian.Les også: Her er Peter Hermanruds nyttårsraketter- Det var åpenbart flere enn oss som hadde lave forventninger til gårsdagens rapport fra Carnival. På tross av en etter vårt syn mild skuffelse når det gjaldt guidet vekst i netto yield for 2014 og også skuffende kommentarer knyttet til bookingsituasjonen reagerte aksjen med en umiddelbar oppgang på rundt fem prosent. Aksjen stengte opp tre prosent, skriver DNB Markets.Tallknuserne gjør ingen endringer i estimatene for RCL, og opprettholder kjøpsanbefalingen med et kursmål på 280 kroner pr. aksje.Meglerhuset velger samtidig å kutte kursmålet på Norwegian fra 320 kroner til 300 kroner, samtidig som kjøpsanbefalingen opprettholdes.- Reduksjonen i yielden for Norwegian fra oktober til november reflekterer etter vår mening ikke et trendskifte, men skyldes heller en kombinasjon av kalendereffekter og at kundene tok høyde for en mulig streikerisiko. Vi ser imidlertid indikasjoner på en viss svekkelse i markedet og venter at presset på yielden vil bli opprettholdt gjennom Q1 2014, skriver DNB Markets.

Nyheter
Børs