Millliardomsetning i aksje etter nytt bud

Oslo Børs steg på nyheter fra den amerikanske sentralbanken onsdag kveld. Et bud sendte én aksje til værs på omsetningsoversikten.

Algeta-ansatte bak konsernsjef Andrew Kay (t.h.). Foto: Finansavisen
Børs

Oslo Børs steg i kjølvannet av oppturen i USA onsdag kveld. Investorene har lenge fryktet hva som ville skje når den amerikanske sentralbanken skulle begynne å trappe ned på stimulansene av økonomien - den såkalte QE3.Da nyheten kom, om at nedtrappingen begynner i neste måned, ble den imidlertid mottatt med stående applaus og børsene i New York gjorde et hopp.Hovedindeksen endte opp 0,7 prosent til 531,53.Oljeprisen snur opp Et fat Nordsjøolje omsettes for 109,88 dollar, opp 0,2 prosent. Prisen har dermed styrket seg med en halv dollar siden lunsjtider.Statoil klatret 1,1 prosent til 143,60 kroner.Algeta opp på bud I en melding torsdag morgen opplyste Algeta at styret har inngått en avtale med Bayer om at sistnevntes datterselskap Aviator Acquisitions AS skal by på samtlige aksjer i førstnevnte.Budet er på 362 kroner per aksje, noe som verdsetter selskapet til 17,6 milliarder kroner.Analytiker Marianne S. Bjørnsen i DNB Markets tror de fleste aksjonærene i Algeta vil være «relativt fornøyd» med det nye budet fra Bayer.Aksjen klatret 1,4 prosent til 358,60 kroner. Aksjen toppet omsetningsoversikten med 1,1 milliarder kroner.SAS ramlet på tall I årets regnskapsmessige 4. kvartal fikk SAS et nettoresultat på 353 millioner svenske kroner, mot et negativt resultat på 574 millioner kroner for et år siden.Forventningen var på 572 millioner kroner.Ledelsen beskriver markedsforholdene som utfordrende, med overkapasitet på flere markeder.Aksjen falt 2,4 prosent til 16,50 kroner.RCCL løftet av konkurrent RCCL-aksjen steg 5,1 prosent til 282,20 kroner etter at den amerikanske konkurrenten Carnival slapp tall.To spinnville aksjer Det er ikke hver dag aksjer stiger over 50 prosent. I dag steg Dannemora Mineral 71,9 prosent til 2,75 kroner, riktignok i tynn handel (226.000 kroner).Diagenic endte opp 57,9 prosent til 3 kroner. Her var omsetningen på 355.000 kroner. Oslo Børs stoppet handelen med aksjen tidligere på ettermiddagen, for å undersøke kursutviklingenHandler i Røkke-selskapDNB Markets har torsdag handlet 4.005.100 aksjer i American Shipping Company. Ifølge en melding fra DNB utgjør det 14,51 prosent av aksjekapitalen i selskapet. Aker-datteren Converto Funds er selger av posten.Aksjen steg 9,5 prosent til 39,20 kroner.

Nyheter
Børs