Nå er omfattende Russland-stopp iverksatt

Russiske veterinærmyndigheter stopper nå Russlandseksporten for en lang rekke norske fiskebåter og foredlingsanlegg.

Foto: Finansavisen
Børs

Nettsiden iLaks.no melder om at russiske veterinærmyndigheter nå stopper Russlandseksporten for en lang rekke norske fiskebåter og foredlingsanlegg.Nettstedet viser til hjemmesiden til russiske veterinærmyndigheter, hvor listen over foredlingsanlegg og fartøyer er kunngjort.Vedtaket om Russland-stopp gjelder fra og med 1. januar 2014.Onsdag opplyste Mattilsynet i Norge at det ikke hadde fått varsel fra russiske veterinærmyndigheter om en importstans fra og med 1. januar 2014, men ser muligheten for at Rosselkhoznadzor vil innføre sanksjoner mot den pelagiske- og hvitfisksektoren.-Vi har ikke fått et offisielt varsel om at Russland stenger grensen for import av norsk sjømat fra og med 1. januar, sa regiondirektør Bjørn Røthe Knudsen i Mattilsynet til nyhetsbyrået.Ilaks.no skriver at linefartøyet «Carisma Star», foredlingsanleggene Aker Seafoods Stamsund, Aker Seafoods Kjøllefjord, Aker Seafoods Båtsfjord, Aker Seafoods Skarsvåg og Aker Biomarine Stamsund, er blant bedriftene som er underlagt «midlertidige restriksjoner».Russiske industrikilder skal opplyse om at alle anlegg på pelagisk og hvitfisk som ikke har blitt inspisert av russerne i perioden 2000 og fram til i dag vil bli eller er stengt.De samme kildene er særlig bekymret for de pelagiske anleggene, ettersom særlig sild er et svært viktig produkt i det russiske sjømatmarkedet, skriver nettstedet.

Nyheter
Børs