Nord-Irak: - Første oljetransport uten problemer

Den første transporten av olje fra De regionale kurdiske myndighetene i Nord-Irak (KRG) til Tyrkia har gått uten problemer.

Olje - Foto - Scanpix
Børs

Den kurdiske avisen Rudaw skriver at den første transporten av olje fra De regionale kurdiske myndighetene i Nord-Irak (KRG) til Tyrkia har gått uten problemer, samtidig som forholdet mellom Irak og KRG bedres, melder TDN Finans.-Vi støtter og ønsker å øke vår eksport til Tyrkia, sa visestatsminister Hussein Shahristani i Irak til det tyrkiske nyhetsbyrået Andalu, ifølge Rudaw.Les også: - Ikke kjent med oljeeksport fra KurdistanNaturressursminister Ashti Hawrami i KRG mener Shahristanis støtte for KRGs eksport av olje til Tyrkia er «positiv og realistisk».-Uten tvil, så vil inntektene fra Kurdistans oljeeksport og denne prosessen være veldig transparent, for å tjene både KRG og Irak, sa Hawrami til Rudaw.Les også: Nord-Irak har startet oljeeksportIfølge ham har den første transporten av olje fra KRG til Tyrkia gått uten problemer.-Oljeeksporten fra Tyrkia har startet veldig fint og vi er nå sikre på at rørledningen fungerer som den skal, og prosessen vil fortsette, sa Hawrami til Rudaw, og la til:-Det er helt sikkert at eksportvolumet av olje vil ha en konstant økning.KRG har intensjoner om å øke oljeeksporten fra 150.000 til 400.000 fat pr dag frem mot slutten av 2014.DNO ble sist omsatt for 22,47 kroner, og aksjen er opp 9,82 prosent siste måneden.

Nyheter
Børs