Norges 20. rikeste kan vente millionutbytte

Cermaq foreslår å utbetale utbytte på 51 kroner 17. januar 2014.

Gustav Witzøe. Foto: Finansavisen.
Børs

Det klirrer trolig fint i kassa til Norges 20. rikeste ifølge Kapital 400-listen, Gustav Witzøe.Witzøe, som sitter på 91,85 prosent av aksjene i Kverva, den 12. største eieren i Cermaq, kan trolig glede seg over å få nye millioner trillende inn på konto i midten av januar.I Cermaqs innkalling til ekstraordinær generalforsamling tirsdag 7. januar 2014 foreslår styret at det utbetales et utbytte på 51 kroner pr aksje.Dersom styrets forslag vedtas, er intensjonen at utbyttet utbetales 17. januar 2014.Witzøe-kontrollerte Kverva sitter på totalt 627.531 aksjer i Cermaq eller om lag 0,68 prosent av selskapet.Et ekstraordinært utbytte på 51 kroner pr aksje vil gi selskapet og hovedeieren hele 32 millioner kroner ekstra på konto.Ifølge Kapital 400-listen er 60 år gamle Gustav Witzøe god for hele 6,0 milliarder kroner, og gjorde et kraftig opprykk fra fjorårets liste og formue på 3,4 milliarder kroner, til 20. plass i år.Witzøe ligger langt foran andre kjente milliardærer som Torstein Tvenge, Christen Sveaas, Bjørn Rune Gjelsten og Øystein Stray Spetalen på rikinglisten.NB! Riktignok er det sønnen Gustav Magnar (20) som har overtatt eierandelene, noe som gjør ham til Norges yngste milliardær, men vi tilordner, slik vi gjør med alle de andre familiene, fortsatt verdiene til Pater familias, i dette tilfellet oppdrettsgründeren selv, skriver Kapital.Cermaq-aksjen faller 1,8 prosent til 108 kroner.

Nyheter
Børs