Norske Skog til værs på milliardkontrakt

En milliardavtale sender aksje til værs i åpningshandelen på Oslo Børs

Sven Ombudstvedt, - Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs stiger på høyere oljepriser og positive uttalelser fra IMF rundt amerikansk økonomi. Etter åtte minutters handel er hovedindeksen opp 0,5 prosent til 539,78.Så langt i år har børsen steget 21,5 prosent.IMF mer positiv til USA Det internasjonale pengefondet (IMF) meldte søndag at det venter at den amerikanske økonomien vil øke mer enn tidligere anslått i 2014. Det vises til positive økonomiske nøkkeltall og tegn til kompromisser i kongressen, melder Reuters. Børsene i Asia steg på nyhetenOljepris nær 112 dollar Oljeprisen faller, men den har steget siden fredag ettermiddag. Nå koster Brent-olje 111,67 dollar, mens prisen var 111,05 dollar da børsen stengte før helgen.Statoil tildelt Grønland-blokk Statoil har blitt tildelt blokk 6 i lisensrunden for Øst-Grønland, opplyste selskapet fredag kveld.Statoil-aksjen stiger 0,1 prosent til 144,60 kroner.Aker Solutions får Statoil-avtale Aker Solutions får 10-årig Johan Sverdrup-avtale av Statoil. Denne er på minst 650 millioner kroner. Aksjen stiger 0,5 prosent til 103,80 kroner.Noreco & co fikk grønt lys Den danske Energistyrelsen har godkjent en midlertidig produksjonsløsning på Siri-plattformen, meldte Noreco mandag morgen. Aksjen er ned 4,8 prosent til 20 øre.Seismikknytt EMGS og TGS utvider samarbeide t i Barentshavet. TGS melder dessuten om en ny 3D multiklient-undersøkelse som skal dekke 8.300 km2 utenfor Australia. EMGS stiger 0,8 prosent til 7,85 kroner, mens TGS er opp 0,8 prosent til 143,70 kroner.Norske Skog-avtaler på ni mrd. Norske Skog har inngått langsiktige salgskontrakter i Australasia. Avtalen med News Limited og Fairfax Media Limited er på rundt ni milliarder kroner. Markedet sender Norske Skog opp hele 9,6 prosent til 4,55 kroner.Vizrt med Algerie-avtale Vizrt Ltd. melder om en kontrakt i AlgerieAksjen er opp to prosent til 25,60 kroner.Fredriksen selger til Lerøy John Fredriksens investeringsselskap har solgt aksjer til styreleder i Marine Harvest, Ole-Eirik Lerøys Profond Holding.Aksjen klatrer 0,3 prosent til 7,27 kroner.Cermaq i mål Det rapporteres om vellykket gjennomføring av Cermaqs refinansiering.Cermaq stiger 1,4 prosent til 110 kroner.Kongsberg Gruppen sikret 347 mill. Kongsberg Gruppen melder om ytterligere leveranser til det amerikanske forsvaret på 347 millioner kroner.Aksjen er uendret på 127 kroner.Thin Film forlenger kontrakt Thin Film Electronics opplyser at kontrakten med Bemis Company utvidesAksjen hopper 6,2 prosent til 5,15 kroner.

Nyheter
Børs