Northland fortsetter rett opp på Oslo Børs

Flere aksjer gjør det sterkt fra start onsdag. Northland Resources, PGS og Norwegian gjør seg markert på topplisten.

Northland Resources Northland Resources / Northland Resources
Børs

Oslo Børs har som ventet åpnet relativt flatt onsdag morgen. Etter få minutters handel er hovedindeksen ned 0,08 prosent til 530,18.Oljeprisen stigerEt fat Nordsjøolje omsettes for 108,52 dollar fatet, opp 0,07 prosent i dagens handel. Til sammenligning var prisen 108,63 dollar da børsen stengte tirsdagStatoil ligger foreløpig flatt på 141,70 kroner.Norwegian inngår Dreamliner-avtale Norwegian Air Shuttle melder onsdag at selskapet har inngått en intensjonsavtale med MG Aviation Limited for leasing av to 787-9 Dreamliner-fly.«Norwegian fortsetter å bygge opp langdistanseflåten for videre vekst internasjonalt og har inngått avtale med selskapet MG Aviation Limited om å lease to langdistansefly av typen Boeing 787-9 Dreamliner», heter det i en melding fra selskapet.De to flyene skal ifølge meldingen leveres i 2016.Aksjen stiger dermed 1,14 prosent til 187 kroner onsdag morgen.Konkurrenten SAS er på sin side ned 1,18 prosent til 16,80 kroner.Yara handler LPG-skip Yara International ASA har inngått avtale om bygging av to mellomstore LPG-skip med Hyundai Mipo Dockyard.I en melding fra selskapet fremgår det at det forventes en pris per skip på 51 millioner dollar (312 millioner kroner).«Etter en vurdering av nåværende nybygg og time charter-rater har Yara valgt å bygge nye skip som en del av sitt langsiktige transportbehov», heter det i meldingen.Aksjen er ned 1,29 prosent til 261 kroner.PGS venter forbedring i 2014 Petroleum Geo-Services har som mål å bedre driftsresultatet i 2014 med 50 millioner dollar ved å gjennomføre kvalitetsforbedringer, skriver TDN Finans.«Vi har et mål om å forbedre lønnsomheten ved å identifisere og «fange» tapte inntekter ved å forhindre kvalitetsfeil», heter det i en melding fra selskapet.PGS ser samtidig på etterspørsel fra Sør-Amerika og Nord-Atlanteren som de store driverne i etterspørselsveksten neste år, men venter «market softness» i første kvartal.PGS avholder i dag kapitalmarkedsdag.Presentasjonsmaterialet finner du her.Aksjen stiger onsdag morgen 1,38 prosent til 66 kroner, som dagens mest omsatte så langt.EMGS til patentkamp mot PGS Electromagnetic Geoservices (EMGS) kunngjør onsdag et patentbrudd-krav i London mot Petroleum Geo-Services i Storbritannia, Irland og Norge knyttet til bruk av Towed Streamer EM.EMGS mener PGS har brukt Towed Streamer EM i strid med patenter.EMGS-aksjen er opp 0,52 prosent til 7,70 kroner.Northland fortsetter oppturen Etter å ha blitt gårsdagens store vinner med en oppgang på 35,97 prosent til 5,67 kroner, fortsetter Northland oppturen i dag.Aksjen stiger 11,46 prosent til 6,32 kroner.RomReal Vi tar også med oss at aksjene i RomReal Ltd. noteres ex spleis fra og med i dag.Det skjer i sammenheng med at RomReal vil gjennomføre en aksjespleis , der 2,5 gamle aksjer blir konvertert til én ny aksje.Ifølge en melding fra selskapet forrige tirsdag, blir spleisen gjort for å tilfredsstille Oslo Børs' krav om en aksjepris høyere enn en krone per aksje.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs