Northland til himmels på flat Oslo Børs

Børsen endte dagen såvidt i minus, mens gruveselskapet Northland Resources ble dagens soleklare vinner.

Oslo Børs Foto: Scanpix Junge, Heiko
Børs

Oslo Børs falt med 0,01 prosent tirsdag, og hovedindeksen endte dermed på 530,60 poeng.Så langt i år er børsen opp 19,48 prosent, mens avkastningen den siste måneden er på negative 2,42 prosent.Oljeprisen faller tilbake Et fat Nordsjøolje omsettes ved børsens stengetid for 108,63 dollar fatet, ned 0,72 prosent. Til sammenligning var prisen 109,79 dollar da børsen stengte mandagStatoil får 9 mrd. inn på konto Statoil tar endelig investeringsbeslutning for Shah Deniz steg 2 og kunngjør 10 prosents nedsalg. Statoil vil som en del av denne transaksjonen få et samlet kontantvederlag på 1,45 milliarder dollar, noe som tilsvarer 8,9 milliarder kroner.Les også: Analytiker: - Det er en veldig god prisStatoil endte opp 0,64 prosent til 141,70 kroner som dagens mest omsatte, med 430 millioner kroner.Namsos Trafikkselskap kraftig opp Norsk Fisketransport, et datterselskap i NTS-konsernet (Namsos Trafikkselskap ASA), har i dag inngått avtale med Havyard Ship Technology AS om bygging av ny brønnbåt med lastekapasitet på 3.200 m(3), heter det i en fersk melding tirsdag.Investeringen har en ramme på om lag kr 275 mill. og vil bli finansiert med konsernets egen kontantbeholdning og låneopptak.Levering er ventet å skje i 3. kvartal 2015.Namsos-aksjen steg 9,23 prosent til 213 kroner.Noreco dabbet av Iona Energy Inc. skriver i en oppdatering på deres hjemmesider, datert 16. desember, at de har en gledelig nyhet om oljefeltet Huntington.- Produksjonen ved Huntington er tilbake til full kapasitet på ca. 30.000 dat olje pr dag, heter det i meldingen.Noreco-aksjen steg dermed 18,18 prosent til 26 øre på det beste i dag.I løpet av ettermiddagen dabbet imidlertid oppgangen av, og aksjen endte flatt på 22 øre.Dårlig nytt senket PGS og TGS Det franske seismikkselskapet CGG avholder kapitalmarkedsdag i Paris tirsdag. Der blir det blant annet opplyst at guidingen for driftsresultatet for 2013 blir nedjustert til 400-420 millioner dollar. Det vises til det vanskelige markedet.Les også: - Det er negativt for seismikkselskapeneDe norske seismikkselskapene ble dratt med i dragsuget. PGS endte ned 4,69 prosent til 65,10 kroner, mens TGS falt 1,6 prosent til 141,50 kroner.Dropper kjempesalg i Agasti Etter børsslutt mandag ble det kjent at en investor i Agasti hadde engasjert Carnegie med tanke på salg av minst 20 millioner aksjer i selskapet, noe som tilsvarte 6,8 prosent av selskapet.Tirsdag morgen opplyses det at ordren er trukket tilbake basert på feedback-en i forbindelse med bookbuilding-prosessen.Aksjen falt over åtte prosent mandag etter at flere styremedlemmer trakk seg. I dag stupte aksjen 9,09 prosent til 2 kroner.Opera-topper selger unna To av toppene i Opera Software selger aksjer i selskapet.Opera falt tirsdag 3,16 prosent til 76,50 kroner.Store mineralverdier på havbunnen Ferske beregninger fra NTNU tyder på at det er betydelige mengder kobber, sink, sølv og gull på norsk havbunn, tilsvarende en verdi på minst 430 milliarder kroner.Nordic Ocean Resources AS har som ambisjon å bli et ledende selskap innen utforskning og produksjon av marine mineralressurser. Børsnoterte Nordic Mining ASA eier 85 prosent av selskapet.Nordic Mining steg i dag 7,83 prosent til 1,24 kroner.Mineralselskapene Northland Resources og Dannemora Mineral var på sin side opp 35,97 prosent til 5,67 kroner og 5,69 prosent til 1,30 kroner.Northland ble dagens soleklare vinner på børsen.

Nyheter
Børs