Norwegian inngår Dreamliner-avtale

Flyselskapet sikrer seg to nye Dreamlinere med større kapasitet, og fortsetter forhandlinger om enda flere fly. (Oppdatert 07:40)

Norwegians Dreamliner. Foto: Atle Straume.
Børs

Norwegian Air Shuttle melder onsdag at selskapet har inngått en intensjonsavtale med MG Aviation Limited for leasing av to 787-9 Dreamliner-fly.«Norwegian fortsetter å bygge opp langdistanseflåten for videre vekst internasjonalt og har inngått avtale med selskapet MG Aviation Limited om å lease to langdistansefly av typen Boeing 787-9 Dreamliner», heter det i en melding fra selskapet.De to flyene skal ifølge meldingen leveres i 2016.- For å kunne drive en konkurransedyktig langdistanseoperasjon er vi helt avhengige av enda flere nye, kostnadseffektive fly. Jeg er svært tilfreds med at vi nå har sikret oss våre to første fly av den nye modellen 787-9 Dreamliner. Dette er et fantastisk fly, med høy passasjerkomfort, lang rekkevidde og lavt drivstofforbruk, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i en kommentar.787-9 er lengre og har større rekkevidde enn 787-8 maskinene, som Norwegian har tre av, med ytterligere fem i bestilling.Med Norwegians konfigurasjon vil flyene ha opptil 20 prosent mer kapasitet enn selskapets eksisterende Dreamlinere.«Denne større Dreamliner-modellen har plass til flere passasjerer og er enda mer drivstoffeffektiv og miljøvennlig enn 787-8 modellen. Boeing har allerede gjort en rekke testflygninger og flytypen skal etter planen settes i kommersiell trafikk i løpet av 2014», skriver Norwegian.Norwegian opplyser at selskapet fortsetter forhandlingene om flere fly av samme type.

Nyheter
Børs