Ny Wall Street-rekord - Facebook så rødt

Dow Jones sluttet torsdag på sitt høyeste nivå noensinne. Mark Zuckerbergs aksjesalg tynget Facebook.

Foto: AP
Børs

Bevegelsene var små på Wall Street torsdag.Dow Jones steg 0,07 prosent til 16.179,08, som er den høyeste sluttnoteringen noensinne.Nasdaq falt 0,29 prosent til 4.058,13, mens S&P 500 gikk tilbake 0,06 prosent til 1.809,60.Taperne var flere enn vinnerne på NYSE, der nesten 701 millioner aksjer ble omsatt for nærmere 3,5 milliarder dollar.Etter flere sterke makrotall den siste tiden, kom torsdagens dose inn mest på den skuffende siden.Bruktboligsalget falt til sitt laveste nivå på nesten et år, antall førstegangssøkere på ledighetstrygd (jobless claims) steg til sitt høyeste på nesten ni måneder, mens Philly Fed-indeksen også skuffet .Ledende indikatorer steg dog mer enn ventet.Facebook så rødt Blant enkeltaksjer markerte Facebook seg negativt, og falt 0,9 prosent til 55,05 dollar.Selskapet skal selge 70 millioner aksjer som følge av at aksjen skal inngå i S&P 500, mens gründer Mark Zuckerberg kvitter seg med 41,35 millioner aksjer for 2,3 milliarder dollar - for å betale skatt.Det er første gang siden børsnoteringen i fjor at Zuckerberg selger aksjer.Target falt 2,2 prosent til 62,15 dollar etter å ha meddelt om mulig datainnbrudd på 40 millioner kreditt- og debetkort.ConAgra Foods var blant vinnerne, og steg 5,3 prosent til 33,47 dollar etter å ha lagt frem sterke kvartalstall.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs