Nyttårsrallyet har begynt?

Det startet svakt opp på Oslo Børs fredag, og etter en stor og sterk nyhet fra USA smalt børsen videre opp.

Foto: Scanpix
Børs

Det var god stemning på Oslo Børs fredag. Det begynte med oppgang og da de overraskende gode BNP-tallene fra USA kom kl. 14:30 var dagen berget.Godt hjulpet av oppgangen i oljeprisen steg hovedindeksen 1,1 prosent til 537,27 på pen omsetning. Det ble omsatt aksjer for 4,7 milliarder kroner.Brent-oljen steg 0,7 prosent til 111,05 dollar, mens den amerikanske lettoljen falt 0,3 prosent til 98,72 dollar.Av de 25 største og mest omsatte aksjene, som inngår i OBX-indeksen, var det 22 aksjer som steg og bare Aker-kontrollerte Det norske, Algeta og Yara som falt.Kraftig nedtur for flere Taperen ble Cecon, som falt 34 prosent til 1,05 kroner på Oslo Axess, men på svært tynn omsetning.Avocet Mining stupte 30,1 prosent til 93 øre. Ifølge en oppdatering leverer selskapet lavere produksjon enn ventet, og nå treng selskapet mer peng.Etter kraftig oppgang torsdag ble handelen i Diagenic stoppet, uten at børsen fant noe. Korreksjonen kom fredag. Diagenic falt 25 prosent til 2,25 kroner.Det norske dundret ned 14,8 prosent til 68 kroner etter at Statoil og Johan Sverdrup-partnerne overrasket med sitt konseptvalg. Medianestimatet på feltets størrelse er dessuten senket med 10 prosent, mens den første oljen fra feltet er utsatt til 2019.RS Platou Markets traff godt med sin oppdatering "Getting coal for Christmas" før børsåpning - en nokså treffsikker analyse.Statoil og partnerne skriver i en meldingen at arbeidet med å evaluere og optimalisere utbyggingskonseptet fortsetter.Statoil steg 0,63 prosent til 144,5 kroner. Songa Offshore falt 4,5 prosent til 2,98 kroner, etter at Frederik Wilhelm Mohns Perestroika fremsatte et pliktig bud på 2,50 kroner aksjen.Kraftig opptur NetConnect ble dagens vinner på Oslo Axess, med en oppgang på 48 prosent til 2 kroner. Men omsetningen var ikke på mer enn 626 kroner.Seabird kom med flere nyheter på morgenkvisten. Aksjen steg fra start, men endte uendret på 3 kroner. Selskapet har utført en overtegnet emisjon på 3,00 kroner, og forlenget charter-avtale for "Munin Explorer" til reduserte rater.Polarcus smalt opp 10,8 prosent til 4,45 kroner etter at hemmelig investor står frem etter kjempekjøp.Det ble omsatt aksjer for 400 millioner kroner i aksjen og den ble dermed også den klart mest omsatt på Oslo Børs fredag.Det var også pen oppgang i flere av oljeserviceaksjene, med Subsea 7 opp 3 prosent til 111,7 kroner og Aker Solutions opp 2,8 prosent til 103,3 kroner.Det var også pen oppgang i REC-aksjene. REC steg 5,5 prosent til 2,34 kroner, mens REC Solar steg 5,2 prosent til 86 kroner.Golden Ocean som hadde steget over 200 prosent i år, fortsatte opp 8,8 prosent til 12,35 kroner etter ny oppgang i bulkratene.

Nyheter
Børs